Į vieną lėktuvą sėdo ir keturi automobilių klasėje lenktyniausiantys ekipažai: Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“, ir Edvino Juškausko bei Aisvydo Paliukėno „Heston Airlines team Pitlane“, ir Antano Juknevičiaus bei Dariaus Vaičiulio „Kreda“, ir Vaidoto Žalos bei Paulo Fiuza „Agrorodeo“. Drauge iškeliavo ir „Zigmas Dakar team“ atstovas Arūnas Gelažninkas, šiemet lenktyniausiantis motociklininkų vienišių klasėje, taip pat ir Laisvydas Kancius, besivaržysiantis motociklininkų klasėje. Dar vienas Lietuvos ekipažas, Ginto Petraus su paskutinę akimirką rastu šturmanu Jose Marquesu, „Petrus Kombucha Team“, į Džidą iškeliavo viena diena anksčiau, su Dakaro ralio organizatorių surengtu skrydžiu.

Nors komandos nusiteikusios džiaugsmingai, visgi prieš išvykimą buvo akimirkų, kai visi skendėjo nežinioje: buvo neaišku, ar Dakaro ralis įvyks apskritai, mat Saudo Arabija paskelbė uždaranti sienas ir uždraudžianti visus tarptautinius skrydžius. Šitaip šalis paskelbė bandysianti apsisaugoti nuo itin užkrečiamos koronaviruso atmainos, pradėjusios plisti Didžiojoje Britanijoje. Išgirdę, kad suplanuoti skrydžiai atšaukiami, lietuviai rankų nenuleido: suorganizavo privačios kompanijos lėktuvą, kuris, patvirtino Saudo Arabijos valdžia, bus priimtas šalyje.


Dar neišvykus iš Lietuvos prasidėjo privalomos patikrų procedūros. Šiemet Saudo Arabijoje siekiama sukurti mediciškai saugų burbulą, į kurį neturėtų patekti koronavirusas. Tam visi Dakaro ralio dalyviai ne daugiau nei 72 valandos prieš skrydį į Saudo Arabiją privalėjo pasidaryti koronaviruso testus. Pastarasis nebuvo sėkmingas kai kurioms komandos. Štai V. Žalos „Agrorodeo“ teko ieškoti dviejų mechanikų, mat iš trijų, turėjusių dirbti ralyje, du, kaip paaiškėjo, COVID-19 užsikrėtė. G. Petrui teko skubiai ieškoti naujo šturmano, kadangi Povilas Valaitis, šiemet bagyje turėjęs užimti šturmano vietą, taip pat užsikrėtė. Be to, į Dakaro ralį neišskris ir vienas iš „iGo2Dakar“ komandos narių – Mindaugas Plukys.

Tačiau visos komandos nesklandumus išsprendė žaibiškai, tad suplanuoti startai ralyje įvyks. Dakaro ralio pradžia numatyta sausio 3-ąją, tačiau sausio 2 d. laukia prologas, 10 km ilgio trasa, kurią privalės įveikti visi Dakaro ralio dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)