Kaip „Delfi“ tiesioginėje transliacijoje pasakojo Benediktas Vanagas, „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lyderis, kol kas šimtaprocentinio atsakymo iš A.S.O., organizacijos, rengiančios Dakaro ralį, nėra, kad ralis apskritai įvyks.

„Žinoma, bent jau aš nemačiau, kad Dakaro ralio organizatoriai būtų kažką skelbę, kad Dakaro nebus. Jeigu jie to nepasakė, reikia manyti, kad ralis bus. Bet ar turime šimtaprocentinį atsakymą, kad mus įleis – irgi neturime. Bet esame nusiuntę lėktuvo, jo keleivių duomenis organizatoriams, tai jie žino, kad mes būsime, ir aš tikiu, kad viskas bus gerai“, – akcentavo B. Vanagas.

Jis pasakojo, kad jo komanda, ieškodama lėktuvo skrydžiui į Saudo Arabiją, užklausas išsiuntė keturioms skirtingoms kompanijoms, vienos jų atsakymas pasirodė patrauklus. Kiek kainuoja tokia lėktuvo nuoma ir skrydis, B. Vanagas nedetalizavo, tačiau atskleidė, kad visiems lietuviams bendrai skrydis į Džidą iš Vilniaus kainuos iki 100 tūkst. eurų.

„Panašu, kad Lietuva ir lietuviai jau yra tokia masė, kad galima kažką organizuoti kartu“, – kalbėjo jis vertindamas netikėtą visų komandų susivienijimą.

Pasak pašnekovo, toks skrydis yra patogesnis, mat tiesioginis, viena diena vėlesnis nei planuota su komercinėmis avialinijomis, be to, saugesnis, mat nereikės persėsti į kitą lėktuvą svečios šalies oro uoste.

Šturmanas atskrenda į Vilnių

Iš Vilniaus į Saudo Arabiją skris ne tik B. Vanagas bei visa jo komanda, čia atkeliaus ir portugalas šturmanas Filipe Palmeiro. Lenktynininkas juokavo, kad toks sprendimas buvo priimtas dar anksčiau, mat buvo nuspręsta, kad gerbėjams reikia pasirašyti visus plakatus su komandos nuotraukomis.

Iki išvykimo komandoms reikia pasidaryti ir COVID-19 testą. Pagal Dakaro ralio organizatorių nurodymus, toks testas privalo būti atliktas likus ne daugiau nei 72 valandoms iki atvykimo į Saudo Arabiją.

Tuomet atvykus lauks dar dviejų parų saviizoliacija šalyje, po kurių – papildomas COVID-19 testas. Per parą žadami šio rezultatai ir tik su neigiama testo išvada bus galima atsiimti visą Dakaro ralio techniką.

Pietų Amerikoje būtų prasčiau

Kalbėdamas apie saugumą, kuriamą sanitarinį burbulą be COVID-19 užkrato, B. Vanagas pabrėžė, kad jeigu Dakaras būtų organizuojamas Pietų Amerikoje, būtų gerokai sudėtingiau nei dabar, kai ralis rengiamas Saudo Arabijoje.

„Pietų Amerikoje žmonės yra išprotėję dėl Dakaro. Kokioje nors Limoje ateina milijonai pasižiūrėti starto, tu važiuoji dešimt kilometrų per miestą ir visur minios žmonių grūdasi, stengiasi paliesti automobilį ir t.t. O Saudo Arabijoje yra kitaip. Lenktynės vyksta dykumoje, bivakai nutolę nuo miestų ir vietiniai ten nesiblaško. Rizika yra, bet ji minimali“, – tikino sportininkas.

Dakaro ralis startuoja 2021-ųjų sausio 3-ąją. Šiemet ralyje dalyvauja net septynios komandos iš Lietuvos. Ralio finišas numatytas sausio 15-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)