Benediktas Vanagas, „Inbank Toyota Gazoo Racing Team Baltics“ komandos lyderis, neslėpė, kad žinia – nerami.

„Baisi žinia, bet puikiai suprantame, kad Dakaras yra milžiniškas renginys ir greičiausiai turėsime kažkokias specialias taisykles“ – kalbėjo savo feisbuko paskyroje tiesioginę transliaciją surengęs B. Vanagas.

Jis pasakojo, kad komandos žiniomis ralio organizatoriai derasi su Saudo Arabijos atstovais, kad Dakaro dalyviams būtų taikomas specialus algoritmas ir dalyviai nuo gruodžio 26 d. patektų į šalį.

Tačiau tuo pačiu pirmadienį, 22 val. vietos laiku, A.S.O. organizacijos, rengiančios Dakaro ralį, atstovai keliaus kalbėtis su Saudo Arabijos atstovais apie laukiantį renginį ir ką galima padaryti, kad šis įvyktų.

„Kita dalis tokia, kad didžioji dalis lietuvių planavo skristi su vienu oro vežėju, kuris veikia ir Lietuvoje, iki Saudo Arabijos. Tačiau skrydis buvo atšauktas ir jeigu A.S.O. atstovai susitars su Saudo Arabijos valdžia, kad mus įleidžia, mums reikės sugalvoti planą B, kaip mums patekti į Saudo Arabiją“, – kalbėjo lenktynininkas.

Antrasis scenarijus, anot sportininko, galimas toks, kad Dakaro ralis bus šiek tiek pavėlintas, startuos ne sausio 3-ąją, o vėliau.

Trečiasis scenarijus, kad Dakaro ralis apskritai neįvyks. Tačiau pastarąja galimybe B. Vanagas ne itin tiki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)