„Esame toje vietoje, kur prieš šešerius metus pristatėme savo „Bitę“ - prisiminė Vaidotas Žala, komandos pilotas, pristatydamas atnaujintą komandos įvaizdį.

Anksčiau ryškiai žalios spalvos komanda ateinančius metus pasitiks pamėlynavusi tiesiogine to žodžio prasme – pagrindinei komandos partnerei „Agrorodeo“ pakeitus įvaizdį, iš paskos sekė ir Dakaro ralio ekipažas.

Antrus metus iš eilės ekipažas lenktyniaus „Mini“ bolidu. Ant pastarojo šono atsirado „X-Raid“ komandos logotipas, bet, pabrėžė V. Žala, tai toli gražu nereiškia, kad lietuviai tapo gamyklinės komandos dalimi.

„Dar mums reikės daug žolės apipjauti“, - juokavo pilotas, pridūręs, kad po 2020-ųjų Dakaro ralio, kuriame „Mini“ patyrė nemažai vargo ir sužalojimų, „X-Raid“ bazėje automobilis buvo atstatytas iki idealios būklės ir vėl leis varžytis.

Naujas šturmanas

Didžiausias klausimas, kuris kilo visiems, sekusiems komandos nuotykius, su kokiu šturmanu V. Žala keliaus į Dakaro ralį. Mat iš 2020-ųjų Dakaro ralio S. Jurgelėnas grįžo patyręs rimtą stuburo traumą. Ir nors reabilitacija praėjo sėkmingai, prasidėjo vieno stuburo slankstelio disko degeneracija.

„Gydytojai pasakė, kad važiuoti gali, bet pasiimk rimtų nuskausminamųjų“, - juokavo S. Jurgelėnas, pridūręs, kad kitas planas buvo operacija, tačiau spėti ir gydytis, ir pasiruošti Dakaro raliui nėra laiko, mat po operacijos reabilitacija truktų pusmetį.

Į pagalbą atėjo „X-Raid“ komanda, pasiūliusi lietuvių ekipažui naują šturmaną.

„Komanda ieškojo geriausio mums sprendimo, nes surasti talentingą ir patyrusį šturmaną tikrai sudėtinga“, - kalbėjo V. Žala.

Drauge su lietuviu į vieną bolidą sės portugalas Paulo Fiuza, buvęs Misteriu Dakaru praminto Stephane'o Peterhanselio šturmanas.

Pasimatys tik Džidoje

V. Žala ir P. Fiuzo susitiks tik Saudo Arabijoje, Džidos mieste, kur kitų metų sausio 3-ąją laukia Dakaro ralio startas. Iki tol ekipažas bendrų treniruočių neplanuoja.

„Mes apskritai galvojame užsidaryti rūsyje visam gruodžiu, kad būtume tikri, jog galėsime išvykti“, - juokavo V. Žala.

P. Fiuzo karjeroje gausu pergalių ir patirties. Pavyzdžiui, 2020-ųjų Dakaro ralyje drauge su S. Peterhanseliu P. Fiuzo užėmė trečiąją vietą. 2014-aisiais šis šturmanas važiavo su Orlando Terranova ir užėmė 5-ąją vietą.

„Aš tokiais drąsiais lūkesčiais kaip Paulo nesižarstysiu, nors suprantu jį, jis, matyt nepratęs važiuoti už TOP10 ribų. Tačiau mums pirmiausia reikės stabilumo, kad nebūtų tokių šuolių nuo viršaus iki apačios“, - kalbėjo V. Žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)