Aukščiausiai iš visureigių klasėje dalyvaujančių lietuvių startuosiantis B. Vanagas teigia, jog įprastai starto numeriai nusako tam tikrą vairuotojo reitingą ir dažniausiai atspindi praėjusiame Dakare pasiektus rezultatus: „Startinis numeris nusako tik pirmosios dienos starto poziciją. Viso Dakaro kontekste tai nėra ypatingai svarbus įvykis. Vėliau po kiekvieno etapo maratone starto tvarka koreguojama atsižvelgiant į praėjusios dienos dalyvių rezultatus. Daugiau įtakos suteikia buvimas prioritetinių vairuotojų sąraše.“

Vienintelis prioritetinių Tarptautinės automobilių federacijos vairuotojų sąraše („FIA Cross Country Priority Drivers“) esantis B. Vanagas pagal lenktynių taisykles turi privilegijų starto tvarkoje, tačiau taip pat ir kai kurių apribojimų, pavyzdžiui, visų lenktynių metu gali naudoti tik vieno tipo padangas.

Prieš mažiau nei savaitę paaiškėjo ir kitų Dakaro kategorijų dalyvių starto numeriai. Vienintelis motociklu atstovaujantis Lietuvą Arūnas Gelažninkas („Zigmas Dakar team“) startuos 30 numeriu, o pirmasis istorijoje keturračių kategorijoje savo jėgas mėginsiantis Laisvydas Kančius – 176 numeriu. Iš viso 2021 metų Dakaro ralyje pasirodys net 7 ekipažai iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)