A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas sugrįžo su 20-ąją vieta absoliučioje įskaitoje.

V. Žala ir S. Jurgelėnas privertė savo gerbėjus kaip reikiant pasinervinti. Ekipažas paskutinę Dakaro ralio dieną grįžo paskutinis iš trasos, spėjo ant podiumo likus 2 minutėms iki duoto laiko pabaigos, ir užėmė absoliučioje įskaitoje 26 vietą.

„Gavosi kaip gavosi, su tais pažymiais, jeigu rašysime spręsdami pagal patį galą, tai gerai nebus, į kitą klasę nepereisim“, – kalbėjo Vaidotas Žala, paklaustas, kokį pažymį sau parašytų už įveiktą Dakaro ralį.

Jis neslėpė, kad greičiausiai pritrūko psichologinės brandos, tačiau šią pamoką išmoko.

„Ir antrą dieną, kai startavome, pradėjome minti, ratai krito nelygioje kovoje prieš akmenis. Tą tempą išlaikyti taip pat dar yra ką veikti“, – sakė V. Žala.

Lenktynininkas neslėpė, jog jam labai smagu, kad per paskutines dvi minutes, likusias iki ralio finišo, spėti ant podiumo ir oficialiai finišuoti.

„Saldu, nes visos negandos tų dviejų savaičių užklupo likus paskutiniams 40 kilometrų“, – neslėpė sportininkas, papasakojęs, kad pakeliui į namus nemažai kalbėjosi su A. Juknevičium apie tai, kaip reikėtų išlaikyti stabilų greitį ir tempą.

Pažadų nežarsto

Antanas Juknevičius sau toks kritiškas nebuvo: „Parašyčiau sau 10. Nes esame TOP20 su seniausia mašina“, – juokėsi jis.

Tačiau atsakydamas į klausimą, ar startuos kitąmet, jis kalbėjo aptakliai. Anot lenktynininko, šansas didelis, tačiau viską reikia gerai apmąstyti.

„Ne dėl to, kad kažką vyniotume į vatą. Tiesiog mes norėtume naujo automobilio, kitko, dėliosimės planus. Jeigu pavyks, bus tikrai full attack, jeigu nepavyks, gal važiuosime su senute, o gal ir visai nevažiuosime“, – kalbėjo jis.

Juknevičiaus ir Žalos ekipažai grįžo į Vilnių

V. Žala taip pat nežarstė pažadų, kad kitąmet jis su Sauliumi neabejotinai važiuos Dakaro ralyje. Pasak jo, šitai priklauso nuo įmonių, kurios prisideda prie sportininkų biudžeto.

„Ieškosime galimybių, siūlysime matomumą, ir žiūrėsime, kas gausis. Mes norime važiuoti, tikiu, kad turėtų pavyktų, bet atsakymo, kaip iš tikrųjų bus, dar reikės šiek tiek palaukti“, – kalbėjo V. Žala.

Gerbėjai pasitiko skanduote

Išėjus iš saugios zonos į Vilniaus oro uosto laukiamąjį, sportininkus pasitiko milžiniška gerbėjų minia, nepagailėjusi nei ovacijų, nei klyksmų, nei pagarbos šūksnių.

„Ačiū, ačiū, ačiū!“ – skandavo susirinkę gerbėjai, dvi savaites iš labai arti sekę sportininkų vargus ir džiaugsmus.

Juknevičiaus ir Žalos ekipažai grįžo į Vilnių

DELFI primena, kad A. Juknevičius ir D. Vaičiulis šiemet nuo pirmosios Dakaro ralio dienos susidūrė su automobilio kaprizais, kurie pasikartojo ir raliui einant į pabaigą.

V. Žala ir S. Jurgelėnas 2020-ųjų Dakare nustebino visą pasaulį, mat pirmosios dienos greičio ruožą įveikė patys pirmi. Tiesa, šių metų ralio trasos nebuvo dėkingos: net kelias dienas iš eilės ekipažas daužė „Mini“ ratus, sykį finišavo be vieno rato, o paskutinę Dakaro dieną išlaužė automobilio priekinį ratą ir buvo priversti laukti pagalbos sunkvežimio, kad finišuotų 62-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)