Vos 167 km ilgio greičio ruože jiedu spurtavo, pakilo iki 10 vietos, tačiau pakeliui nuo greičio ruožo antrosios pusės finišo link, važiavo labai greitai ir trenkėsi į akmenų krūvą greta kelio. Toliau lenktyniauti „Agrorodeo“ negalėjo niekaip. Negana to, pažeidimai buvo tokie dideli, kad komandai netgi nepavyko savomis jėgomis susitvarkyti gedimo.

Buvo pranešta, kad V. Žalos ir S. Jurgelėno „Mini“ lūžo priekinis dešinys ratas. Ekipažas, trasoje užtrukęs daugiau nei penkias valandas, sulaukė „X-raid“ pagalbos sunkvežimio, vežusio atsargines dalis, ir šiaip ne taip finišavo. Paaiškėjo, kad „X-raid“ komanda būtent dėl to, kad reikėjo gelbėti lietuvius, išvažiavo į trasą – jei ne komandos avarija, sunkvežimis trasoje nė nebūtų pasirodęs.

„Buvo š**diniausia diena šitame Dakare tai tikrai. Kaip gerai yra būti čia, finiše“, – visas išvargęs sakė V. Žala.

Jis pasakojo, kad atvažiavo dideliu greičiu ir nespėjo sustoti, skrido tiesiog į akmenų krūvą.

„Skridom, nuplėšėm ratą. Dar gerai, kad sėkmingai, nes iki kūlvirsčio trūko tikrai nedaug“, – kalbėjo pilotas.

Paaiškėjo, kad automobilis kaip reikiant suniokotas. V. Žala pasakojo, kad teko keisti visas dalis, susijusias su ratu, dešinėje pusėje: pusašį, abi šakes, traukę. O atvažiavęs pagalbos sunkvežimio ekipažas dar pakeitė ir vairo kolonėlę.

„Tikrai neplanavome taip“, – liūdnai šypsojosi V. Žala.

Dar labiau išvargęs ekipažo šturmanas Saulius Jurgelėnas. Pasirodo, belaukiant pagalbos nustojo veikti vaistai, kelias dienas gelbėję jį nuo skausmų rankoje. Išlipęs iš automobilio jis nė nenorėjo kalbėti su gerbėjais, ištikimai laukusiais ekipažo greta finišo podiumo.

„Paskutiniai kilometrai buvo labai skausmingi, nes Sauliui tiesiog vaistai nebeveikė“, – kalbėjo V. Žala.

Nepaisant to, kad ekipažas šiandien iš greičio ruožo grįžo paskutinis, 62-as, praleistos daugiau nei 5 valandos trasoje lėmė, kad absoliučioje įskaitoje ekipažas finišavo 26-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)