Antrąją maratono dieną spurtą parodęs Benediktas Vanagas pasakojo, jog diena praėjo be didesnių iššūkių, o vieninteliai nesklandumai – du „pramušti“ ratai. „Inbank team Pitlane“ pilotas aiškino, kad kiek sunkiau buvo važiuoti 11-ojo greičio ruožo antroje pusėje, kur, tikriausiai dėl anksčiau iškritusio lietaus, smėlis buvo nebirus, todėl ir technika judėjo sunkiau nei įprastai.

„Įprasta diena biure, automobilį atvežiau nesužalotą, tačiau mechanikai dar turės darbo, o rytoj paskutinis greičio ruožas. Paskutinę dieną daug neišlošim, tačiau pralošti galime“, – sakė B. Vanagas.

Lietuvio ir portugalo Filipe Palmeiro ekipažas 11-ame greičio ruože finišavo 15-oje vietoje.

Skausmai ir sustojimas dykumoje

Finišą pasiekę Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas po maratono dienų nedžiūgavo, o „Agrorodeo“ komandos pilotas pripažino, kad tai buvo ilgiausia Dakaro diena.

„Iš pradžių tikrai buvo sunku važiuot, nes Sauliui labai negerai buvo, labai skaudėjo, dėl to ir aš jaučiausi taip, lyg kankinčiau žmogų“, – aiškino V. Žala.

Dar viena netikėta problema trasoje tapo išsikrovęs automobilio akumuliatorius. V. Žala pasakojo, jog sustojus padėti Saudo Arabijos ekipažo lenktynininkams Yasir Seaidan ir Kuzmich Alexy, kurie anksčiau išreiškė nepasitenkinimą, jog V. Žala jiems nepadėjo, netikėtai užgeso automobilio variklis, o jo vėl užvesti nepavyko.

„Važiuodami pamatėme, kad tie, kurie anąsyk pyko, jog nesustojom, vėl mums mojuoja. Sustojom ir tikriausiai ne tuo bėgiu, todėl automobilis užgeso, o pabandęs jį vėl užvesti, pamačiau, kad išsikrovęs akumuliatorius. Tada kolegas išstūmėm, o jie mus patraukė ir padėjo užsivesti“, – aiškino 20-ąją vietą pelniusio „Agrorodeo“ ekipažo pilotas.

„Atitrūkęs“ vairas ir kaistantis variklis

Dakaro pankais vadinami Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis net ir po nelengvos dienos neprarado optimizmo. Komanda dar 11-ojo greičio ruožo pradžioje susidūrė su netikėtu gedimu – nebesifiksavo automobilio vairas.

„Kokius keturis kartus buvo nusiėmęs vairas, o vėliau man Darius vis primindavo, kad turėčiau paspausti vairą“, – aiškino A. Juknevičius.

Dar viena problema su kuria „Kreda“ ekipažui teko kovoti – kaistantis variklis. Pilotas pasakojo, jog priežasties, kodėl motoras pradėjo kaisti, nežino, tačiau įdomu tai, kad greičio ruožo pabaigoje ši problema dingo. Lenktynininkai šį greičio ruožą užbaigė 36-oje vietoje.

Kritimas žemyn

Gintui Petrui ir Tomui Jančiu šis greičio ruožas taip pat nebuvo lengvas. „Petrus racing“ komanda startavusi iš 46-os pozicijos finišą pasiekė 55-oje.

Geriausia diena

Vienintelis Lietuvos motociklininkas Dakare šiandien džiaugėsi ir teigė, jog diena buvo gera. Arūnas Gelažninkas džiaugėsi, jog po lietaus kopose dulkių buvo mažiau, o dėl to ir važiuoti buvo lengviau.

„Besibaigiant Dakarui po truputį įsivažiuojam, galėtų dar savaitėlė būti“, – sakė finišą 29-oje pozicijoje pasiekęs „Zigmas Dakar team“ atstovas.

Įskaitų lyderiai beveik aiškūs

11-ajame greičio ruože motociklininkų įskaitoje pats greičiausias buvo Pablo Quintanilla. Tačiau kova su antroje vietoje ir vos 9 sekundėmis atsilikusiu Matthiasu Walkneriu buvo išties įspūdinga. Trečias liko Luciano Benavidesas, nuo lyderio atsilikęs 2 min. 48 sek.

Nepaisant visko, P. Quintanilla absoliučioje klasės įskaitoje yra antras, ir beveik 14 min. atsilieka nuo pirmoje vietoje esančio amerikiečio Ricky Brabeco. Trečias absoliučioje klasės įskaitoje – buvęs Dakaro ralio nugalėtojas Toby Price'as.

Keturračių įskaitoje 11-ąjį greičio ruožą greičiausiai įveikė Rafalas Sonikas. Nuo jo 3 min. 16 sek. atsiliko Ignacio Casale, o trečias liko (ir 4 min. 19 sek. nuo lyderio atsiliko) Giovanni Enrico.

Visgi absoliučioje įskaitoje rezultatai kitokie. Čia pirmauja Ignacio Casale, net 21 minute lenkiantis antroje vietoje likusį Simoną Vitse'ą. Trečias absoliučioje įskaitoje – Rafalis Sonikas, nuo lyderio atsiliekantis daugiau nei valandą.

Automobilių įskaitoje greičiausiai 11-ąjį greičio ruožą įveikė Stephane'as Peterhanselis. Nuo jo tik 10 sek. atsiliko Nasseras Al-attiyah, o trečias liko Carlosas Sainzas, atsilikęs 8 min. 3 sek.

Šie trys lenktynininkai yra ir absoliučios klasės įskaitos lyderiai, tačiau pavardės čia išsidėliojusios kita tvarka. Carlosas Sainzas yra klasės lyderis. Antroje vietoje, atsilikęs 10 min. 17 sek., kol kas yra Nasseras Al-attiyah. Trečias – Stephane'as Peterhanselis, nuo lyderio atsilikienatis 10 min. 23 sek.

Bagių įskaitoje greičiausias 11-ame greičio ruože buvo Francisco Lopez Contardo ir Juan Pablo Latrach Vinagre ekipažas. Antroje vietoje, atsilikę 10 min. 53 sek., liko Aronas Domžala su Maciejum Martonu. Treti – Condradas Rautenbachas ir Pedro Bianchi Prata, atsilikę 12 min. 36 sek.

Tačiau absoliučios bagių klasės įskaitos lyderių pavardės – kitokios. Pirmauja čia Casey Currie ir Sean Berriman duetas. Nuo jų net 45 min. atsilieka Sergejaus Kariakino ir Antono Vlasiuko ekipažas. Treti yra Francisco Lopez Contardo ir Juan Pablo Latrach Vinagre, atsiliekantys net 57 min.

Sunkvežimių klasėje dienos nugalėtojais tapo „Kamaz“ ekipažas su Andrejum Karginovu, Andrejum Mokejevu ir Igoriu Leonovu. Nuo jų 1 min. 27 sek. atsiliko antrasis „Kamaz“ ekipažas su Dmitrijum Sotnikovu, Ruslanu Achmadejevu ir Ilgizu Achmetzianovu. Trečioje vietoje – 3 min. 25 sek. atsilikęs dar vienas „Kamaz“ ekipažas, su Antonu Šibalovu, Dmitrijumi Nikitinu ir Ivanu Tatarinovu.

Absoliučioje įskaitoje lyderiai panašūs. Klasės lyderiais yra „Kamaz“ ekipažas su Andrejum Karginovu, Andrejum Mokejevu ir Igoriu Leonovu, antroje vietoje, atsiliekantis beveik 40 min., yra Antonas Šibalovas, Dmitrijus Nikitinas ir Ivanas Tatarinovas, o trečioje vietoje – baltarusių „Maz“ ekipažas su Sergejum Viazovičium, Pavelu Haraninu ir Antonu Zaparoščanka. Baltarusiai nuo lyderio atsilieka kone dviem valandomis.

Kaip klostėsi įvykiai 10-ajame Dakaro ralio greičio ruože, pamatyti galite žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)