Zigmas Dakar team“ komandos lenktynininkas pasakojo, jog greičio ruožo pirma pusė buvo techniška, akmenuota, tačiau sekėsi visai neblogai. Tiesa, navigacijos kalidų išventi nepavyko ir teko kelias minutes paklaidžioti.

„Prireikė kelių minučių, kol grįžau į trasą, kaip tik tuo metu mane aplenkė kiti sportininkai ir sukėlė dulkes, dėl ko taip pat praradau šiek tiek laiko“, – sakė A. Gelažninkas.

Arūnas Gelažninkas 7-ąją Dakaro ralio dieną

Antroje greičio ruožo dalyje lenktynininkai galėjo važiuoti greičiau, tačiau čia lietuviui koją pakišo gedimas pavarų dėžėje.

„Šešta pavara sunkiai veikia, padidinus motociklo variklio sūkius pats motociklas pradeda trūkčioti, todėl negalėjau važiuoti greičiau nei 120/val. Praradau daug laiko, visi mane pro šoną lenkė, tačiau mechanikai ardys pavarų dėžę ir žiūrės, ką galima padaryti“, – komentavo motociklininkas.

A. Gelažninkas pripažino, kad tikisi, jog prieš maratono dienas, kada bus draudžiama mechanikų pagalba, motociklas bus paruoštas tinkamai.

Devintajame greičio ruože motociklininkas finišą pasiekė 490-as, o bendroje įskaitoje užima 30-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)