Iš viso lenktynių dalyviai turėjo nuvažiuoti 410 km greičio ruože, tačiau dar 476 km teko įveikti važiuojant nuo vieno bivako iki kito.

Visas Dakaras juda iš Vadi al Davasyro iki Harado miesto. Kaip pasakojo Darius Vaičiulis, „Kredos“ šturmanas, pati pradžia, apie pirmųjų 60 kilometrų, bus tikras išbandymas ekipažų nervams ir automobilių pakaboms.

„Visa kelio knyga nužymėta dvigubais arba trigubais šauktukais, bus akmenys, uolos, paviršius sudėtingas ir reikės saugoti ratus“, – kalbėjo šturmanas.

Nedideliais žingsniais TOP15 link

Spurtą ir gerą rezultatą devintajame greičio ruože parodė „Inbank team Pitlane“ pilotai Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro. Iš 21-os pozicijos startavusi komanda finišą pasiekė 16-oje vietoje.

B. Vanagas pasakojo, jog pirmoji greičio ruožo dalis buvo labai techniška ir reikalavo geriausių vairuotojo įgūdžių. Antroje dalyje daugiau darbo turėjo šturmanai, tačiau nepaisant to, trasos atkarpa buvo itin greita.

Kaip tai liudija rezultatas, lenktynininkams nuotykių pavyko išvengti, o trasoje teko sustoti tik kartą – dėl „pramušto“ vieno rato. Pats B. Vanagas prisipažino, jog šis greičio ruožas jam patiko.

Stabdė akmenys ir sunkvežimiai

Kiek sunkesnė ši diena buvo „Kreda“ komandos lenktynininkams Antanui Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui. Ekipažas pasakojo, jog pasibaigus kopoms prasidėjo „pramuštų ratų festivalis“, todėl komandai du kartus teko stoti. Negana to, sustojimai lėmė tai, jog ekipažą pasivijo ir aplenkė sunkvežimių įskaitos dalyviai, kuriuos, kaip ne kartą lenktynininkai minėjo, yra labai sunku aplenkti.

410 kilometrų greičio ruožą A. Juknevičius ir D. Vaičiulis įveikė per 3 val. 47 min. 44 sek. ir užėmė 24-ąją vietą.

Sustoję padėti lenktynes tęsė dulkėse

Vaidotas Žala sakė, jog greičio ruožas buvo greitas, tačiau netrūko ir akmenų. Padangų siaubo nepavyko išvengti ir „Agrorodeo“ komandai, tačiau V. Žala prisipažino, kad važiavo stengdamasis tausoti „Mažyliu“ pramintą „Mini“.

Komandos šturmanas Saulius Jurgelėnas papildė, jog sunkumo kilo ir tada, kai sustojusius padėti kitai komandai, lenktynininkus pasivijo sunkvežimis.

„Praleidom sunkvežimį, todėl po to reikėjo važiuoti dulkėse“, – sakė V. Žala, kuris pridūrė, jog antroje greičio ruožo dalyje teko sustoti nes dėl akmeningos trasos prakiuro padanga. „Agrorodeo“ ekipažas dešimtąją Dakaro dieną baigė 20-oje vietoje.

Koją pakišo pavarų dėžė

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas finišą pasiekė ne pačios geriausios nuotaikos. Lenktynininkas pasakojo, kad kelias svarbias minutes jis sugaišo ieškodamas teisingo kelio, tačiau dar daugiau laiko prarado dėl pavarų dėžės gedimo. Lenktynininkas aiškino, jog įjungus šeštą pavarą motociklas ima trūkčioti ir nevažiuoja greičiau nei 120 km/val. Toks gedimas „Zigmas Dakar team“ komandos atstovui kainavo ir pozicijas – startavęs 34-oje vietoje, jis finišavo 43-as.

Gintas Petrus ir Tomas Jančys šiame greičio ruože smuktelėjo keliomis pozicijomis žemyn. Iš 43-os vietos startavusi komanda dieną pabaigė 45-oje.

Lyderiai vieni kitiems lipa ant kulnų

Motociklų įskaitoje devintajame greičio ruože greičiausias buvo čilietis Pablo Quintanilla, nuo jo 1 min. 54 sek. atsiliko ir antrą vietą užėmė australas Toby Price, o trečias liko ispanas Joan Barreda Bort. Jis nuo lyderio atsiliko 2 min. 42 sek.

Keturračių įskaitoje geriausią laiką ir pirmąją vietą pelnė čilietis Ignacio Casale, antrą vietą užėmė vos 3 sek. vėliau finišą pasiekęs lyderio tautietis Giovanni Enrico, o trečią vietą iškovojo čekas Tomaš Kubiena, kurį nuo pirmos vietos skyrė 6 min. 27 sek.

Antanas Juknevičius

Automobilių klasėje antradienį greičiausias buvo prancūzas Stephane Peterhanselis, antrą vietą užėmė vos 15 sek. atsilikęs katarietis Nasseras Al-Attiyah, o trečią poziciją greičio ruožo rezultatų lentelėje pelnė Saudo Arabijos lenktynininkas Yasir Seaidan. Jis nuo lyderio atsiliko 4 min. 48 sek.

Bagių įskaitoje dešimtąją Dakaro dieną dominavo Jungtinių Amerikos Valstijų lenktynininkai. Finišą greičiausiai pasiekė Blade Hildebrand, antras, 58 sek. lėčiau, atvažiavo Mitchell Guthrie, o trečią vietą užėmė Casey Currie, kuris nuo lyderio atsiliko 3 min. 30 sek.

Sunkvežimių įskaitoje pirmąją vietą užėmė rusas Andrey Karginov, antrą vietą pelnė baltarusis Siarhei Viazovich, kuris nuo lyderio atsiliko 3 min. 19 sek.. Trečią poziciją iškovojo taip pat Rusijos lenktynininkas Eduarf Nikolaev, kuris nuo tautiečio atsiliko 9 min. 24 sek.

Kaip klostėsi įvykiai 8-ame Dakaro ralio greičio ruože, galite pamatyti žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)