Tiesa, sekėsi toli gražu ne visiems. Šviežiausias Dakaro ralio ekipažas iš Lietuvos, „Heston MRO team Pitlane“, grįžę į ralio trasą su šviežiai sutaisytu bolidu, deja, lenktynių nebetęs.

Aštuntajame greičio ruože Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas netgi toli nenuvažiavo. Ekipažas 62-ajame kilometre šoktelėjo per kopos viršūnę ir, deja, nusileido ne ant visų keturių rato, o ant šono.

Kurį laiką bandę atsiversti automobilį, lenktynininkai suprato, kad virtimas nepraėjo be pasekmių. Buvo pažeista automobilio galinė važiuoklė, tad iš trasos teko sukti atgal į bivaką ir pripažinti, kad šiemet Dakaro ralis jiems – baigtas.

Pradžiugino lietuvių vėliava

Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro, „Inbank team Pitlane“ ekipažas, pasinaudojo galimybe šoktelėti starto rikiuotėje aukštyn ir šiandien startavo netrukus po Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno, iš lietuvių – antri.

Po septintajame greičio ruože patirtos nesėkmės ir gausybės sugaišto laiko remontuojant pasekmes po to, kai bolido ratas tiesiog nuplyšo, B. Vanago komanda sau klaidų negali leisti. Todėl aštuntajame greičio ruože važiavo ypač drausmingai ir klaidų nedarė.

Finišą komanda pasiekė būdami 17-oje vietoje. Tai leido absoliučioje įskaitoje pakilti aukštyn, į 19-ąją vietą, ir priartėti žingsneliu arčiau prie trokštamo rezultato.

Grįžęs B. Vanagas prisipažino, kad labiausiai jį pradžiugino kopose pamatytas vaizdas – kone 30 metrų ilgio Lietuvos vėliava, ištiesta ant smėlio kalno. Pilotas prisipažino, kad po tokio vaizdo tik dar labiau ėmė didžiuotis, kad yra lietuvis.


Sugaišo brangių minučių

Antri iš lietuvių finišavo Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ ekipažas. Nors į greičio ruožą jiedu išlėkė pirmi, deja, kelios smulkmenos lenktynių trasoje „apkramtė“ rezultatą.

Pirmiausia, sakė S. Jurgelėnas, važiuodami jiedu pataikė į smėlio piltuvą ir jame užstrigo. Ten užsitrigę ėmė gelbėtis ne taip, kaip derėjo, tad sugaišo geras 5 minutes. Vėliau orą ėmė leisti galinis ratas, ir, nors lenktynininkai tikėjosi finišą pasiekti ir pasikeisti jį tada, teko stoti viduryje trasos.


Pirmas kartas TOP20

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Kredos“ ekipažas, pasiekę finišą neslėpė džiaugsmo, mat šiemet ekipažui tai pirmas kartas, kai jie atsiduria tarp 20-ies greičiausių lenktynininkų.

„Buvo tikra dakariška diena“, – juokėsi lenktynininkai, pridūrę, kad juos galima vadinti ir pilotais, mat daugybę kartų jų „Dykumų lape“ pavadinto bolido ratai nelietė žemės.


„Petrus Racing team“, ketvirtasis lietuvių Ginto Petraus ir Tomo Jančio ekipažas, finišą pasiekė būdami 42-oje vietoje.

Suirutė lyderių gretose

Lietuviai apie prabėgusią dieną kalbėjo santūriai, tačiau tai, kad ji nebuvo lengva, įrodo suirutė lyderių gretose. Tiesa, startuoti nereikėjo motociklininkams ir keturratininkams – tokį sprendimą Dakaro ralio organizatoriai priėmė pagerbdami sekmadienį trasoje mirusio Paulo Goncalves, portugalo motociklininko, atminimą.

Automobilių įskaitoje pergalę išplėšė Mathieu Serradori ir Fabiano ir Lurquino ekipažas. Už savo nugaros jie paliko Fernando Alonso ir Marco Comos ekipažą, atsilikusį 4 min. 4 sek. Trečias automobilių įskaitoje – Orlando Terranova su Bernardu Graue, atsilikę 6 min. 19 sek.

Bagių klasėje pirmasis – Reinaldo Varelos ir Gustavo Gugelmino ekipažas. Antroje vietoje liko Francisco Lopez Contardo ir Juano Pablo Latracho Vinagre ekipažas, nuo lyderių atsilikęs 22 sek. Treti – Austinas Jonesas ir Kellonas Walchas, atsilikę 7 min. 21 sek.

Sunkvežimių klasėje pergalę šiandien švenčia „Kamaz“ komanda. Pirmąją vietą užėmė ekipažas su Andreyum Karginovu, Andreyum Mokeevu ir Igoriu Leonovu. Nuo jų 5 min. 54 sek. atsiliko antrasis „Kamaz“ ekipažas su Antonu Shibalovu, Dmitriijum Nikitinu ir Ivanu Tatarinovu. Treti – „Instaforex Loprais Praga“ komanda su Alesu Loprais, Petru Pokora ir Khalidu Alkendi. Jie nuo lyderių atsiliko 9 min. 6 sek.

Kaip klostėsi įvykiai 8-ame Dakaro ralio greičio ruože, galite pamatyti žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)