Finišą pasiekęs „Kreda“ komandos pilotas pasakojo, jog greičio ruože kelioms minutėms buvo stabtelėjęs prie trasoje sustojusio „Inbank team Pitlane“ ekipažo. Jis aiškino, jog sustojęs sužinojo, kad B. Vanagui reikia galinio viršutinio šarnyro, kurį jie turėjo.

„Kad mums nereikėtų išlipti, Benediktui pasiūliau pačiam susirasti šarnyrą automobilio gale, tačiau jis netrukus atėjo ir liepė mums važiuoti. Nežinau ar dalis jam netiko, ar buvo kilę kažkokių papildomų problemų“, – aiškino A. Juknevičius.

Benediktas Vanagas

Finišą pasiekęs B. Vanagas pranešė, jog kai kurių Lietuvos ekipažų pagalbos jie atsisakė nes komandos reikiamų dalių būtų neturėjusios, tačiau priėjęs prie A. Juknevičiaus automobilio, jis reikiamos dalies nerado.

„Visi lietuviai buvo sustoję, Vaidą net nuvijom, kad važiuotų toliau, nes niekuo nebūtų mums galėjęs padėti. Nei vienas iš lietuvių neturėjo tokio šarnyro, bet gerai, kad pritaikėme savo priekinį“,– aiškino B. Vanagas.

Detalės nerado

Lenktynininkas taip pat atkreipė dėmesį, jog sustojus A. Juknevičiui nelaimės ištiktos komandos pilotas šarnyro nepaėmė ne todėl, kad jis netiko.

„Toje vietoje, kur jis pasakė, kad turėtų būti, šarnyro nebuvo. Todėl negaišinome jo laiko ir paleidome lenktyniauti toliau“, – teigė B. Vanagas.

Vėliau lenktynininkas parodė vaizdo įrašą, kuriame – komandos mechanikų remontuojamas „Hilux“. Sportininkas pasakojo, kad pirmiausia nulūžo viršutinis galinis šarnyras. Šiam nulūžus ratas nupjovė apatinio šarnyro varžtus ir sulaužė pusašį.

B. Vanagas parodė ir vietą, kur „Hilux“ laikomos atsarginės detalės. Ten matyti prikabintas apatinis šarnyras, kuris liko sveikas – jam buvo tik nupjauti varžtai. Taip pat iš ten komanda pasiėmė viršutinį priekinį šarnyrą, kurį pritaikė galiniam ratui.

B. Vanagas parodė ir vieną iš dviejų per 7-ąją lenktynių dieną sulaužytą pusašį.

„Dėl nupjautų varžtų mes jo negalėjome įdėti gerai, tai įdėjome pusėtinai. Ir kai pusėtinai įdedi, negali prisukti varžto ir jį nupjauna dar kartą. Todėl paskutinius 30 km važiavome su priekiu varomu automobiliu“, – aiškino lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)