Pirmąją Dakaro pusę įveikęs motociklininkas A. Gelažninkas, „Zigmas Dakar team“ pripažino, jog džiaugiasi būdamas finiše ir jau laukia, kada galės pailsėti.

„Buvo tikrai sunku rasti motyvacijos važiuot, pečius, nugarą, kaklą, krūtinę skauda, o nuolat reikia kratytis“, – aiškino A. Gelažninkas.

Lietuvis aiškino, kad penktajam greičio ruože patirtas kritimas turi įtakos ir dabartinei jo savijautai, o dėl to surasti gerą tempą taip pat buvo sunku.

„Tie skausmai nepraeis iki Dakaro finišo, tačiau toks tas ralis, ne ilsėtis atvažiuojam“, – sakė lenktynininkas.

Motociklininkas pasakojo, jog šeštajame greičio ruože pats nesklandumų išvengė, tačiau kelis kartus buvo sustojęs padėti kitiems lenktynininkams.

„Vienam baigėsi degalai, todėl padėjau papildyti baką, o kitas motociklininkas krito ir susilaužė raktikaulį, todėl sustojęs iškviečiau medikų sraigtasparnį ir palaukiau, kol jie atvyko“, – pasakojo A. Gelažninkas.

Žinoma, į tai, kad norėdamas padėti kitiems, lietuvis sugaišo lenktynėse svarbų laiką, organizatoriai turėtų atsižvelgti ir jį atimti, todėl tikėtina, kad 47-oje vietoje finišavęs A. Gelažninkas gali dar pakilti keliomis pozicijomis aukštyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)