Ketvirtąją dieną Dakaro ralio dalyviams teko įveikti kol kas ilgiausią, 453 km ilgio greičio ruožą iš Neomo į Al Ula. Su pervažiavimais ir neutralizacijos zonomis – beveik 700 km. Trasos profilio žemėlapis rodė, kad automobilių padangas žudančių akmenų, nuo kurių trečiąją dieną ypač kentėjo „Agrorodeo“ ekipažas, bus vis mažiau. Ketvirtajame etape vos 15 proc. trasos turėjo driektis akmenimis. Tačiau jų buvo daugiau nei bet kada.

„Šiandien buvo sunkiausias greičio ruožas, kurį esu važiavęs Dakare. Labai daug akmenų, o po vakarykštės dienos akmenys varo paranoją, todėl per juos važiavau kaip pensininkas“, – grįžęs į finišą sakė „Agrorodeo“ komandos lenktynininkas Vaidotas Žala.

Jis ir šiandien finišo liniją kirto tuščia galine šturmano pusės padanga. Daug laiko prarado keisdami ratą pirmoje greičio ruožo dalyje, mat prarado automobilį keliančios hidraulinės kojos atramą.

Automobilių įskaitoje vis dar pirmauja Carlosas Sainzas su „Mini“. Lietuviai susikeitė vietomis: Benediktas Vanagas šoktelėjo į 11-tą vietą, „Agrorodeo“ komanda preliminariais duomenimis 12-ta. Antanas Juknevičius – 26-oje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)