Gamyklinės „Toyota“ komandos vardą ginantis, praėjusių metų Dakaro čempionas Nasseras Al-Attiyah pirmasis startavo 319 kilometrų besitęsiančiame greičio ruože, tačiau nesklandumų neišvengė. Katarietis net kelis kartus buvo priverstas sustoti, nes prakiurdė tris bolido padangas, o tai komandai kainavo brangias minutes.

Vaidotas Žala

Kol buvę Dakaro ralio ir Pasaulio ralio čempionato čempionai kovojo su nedideliais nesklandumais, Vaidotas Žala užtikrintai veržėsi pirmyn.

„Motorsport.com“ pranešė, kad toks lietuvio pasiekimas yra svarbus ne tik pačiai komandai, tačiau ir „Mini“. Vaidotas Žala tapo vienu pirmųjų vairuotojų, kuris Dakaro etape, vairuodamas keturiais ratais varomą „Mini“, iškovojo pirmąją vietą. Prieš tai tokį rezultatą pavyko pasiekti tik Mikko Hirovnenui 2016-aisiais.

Pirmojo greičio ruožo rezultatų lentelėje, iškart už V. Žalos, atsilikdamas 2 min. 14 sek., rikiuojasi prancūzas Stephane'as Petethanselis su Paulo Piuza, o trečioje vietoje puikuojasi ispanai Carlosas Sainz su Lucasu Cruzu, nuo V. Žalos atsilikę 2 min. 50 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)