Šeštadienį net šešis kartus Dakaro ralio scenoje plėvesavo Lietuvos vėliava ir buvo minimas Lietuvos vardas, mat čia prisistatė net šeši šalies ekipažai: penki važiuojantys automobiliais ir vienas, lenktyniausiantis motociklu.

Pirmasis ant podiumo važiavo „Zigmas Dakar team“ atstovas Arūnas Gelažninkas, gavęs 34 numerį ir jau sekmadienį startuosiantis motociklų klasės įskaitoje.

„Žiūrovų žymiai mažiau nei kai ralis vyko Peru, Pietų Amerikoje. Man be galo svarbu, malonu ir džiugu, kad lietuvių sirgalių čia pilna, ne vienas kolega sakė man, jog pavydi mūsų gerbėjų. Ačiū visiems stebėjusiems gyvai ir internetu, jūs - nerealūs!“ – komandos pranešime žiniasklaidai cituojamas Arūnas Gelažninkas.

Norėtų jau lėkti į kopas

Pirmąjį kartą Saudo Arabijos mieste Džedoje surengtoje ceremonijoje ant podiumo šiemet kilo net 351 dalyvis, pasiruošęs stoti į akistatą su sunkiausiomis pasaulio dykumų lenktynėmis.

Spalvingame savo eilės laukiančiųjų chaose išsiskyrė 318 numeriu pažymėtas „Kreda“ safari stiliaus bolidas.

„Podiumas tik dar vienas formalumas, tereikia užvažiuoti ir išlipus gerai atrodyti, bet kaip Darius Vaičiulis sakė, mes visada gerai atrodom, tad šioje vietoje problemų kilti neturėtų, – prieš podiumą geros nuotaikos nestokojo Antanas Juknevičius – O jau nusileidus norėčiau dabar pat lėkti į kopas. Deja, rytojaus dar teks šiek tiek palaukti.“

Teko pristatyti šturmaną

„Inbank team Pitlane“ pasirodymas sukėlė tikrą sirgalių emocijų audrą – organizatorių tiesioginę transliaciją internete sirgaliai tiesiog užtvindė iš spalvotų širdelių sudėliotomis lietuviškomis trispalvėmis.

Lietuviai atidžiai sekė visą podiumo ceremoniją ir dar gerokai prieš pasirodant Benediktui Vanagui bei Filipe Palmeiro ragino vieni kitus pasiruošti rodyti širdeles.

B. Vanagas nepraleido progos bent glaustai su pokyčiais komandoje supažindinti ir užsieniečius Dakaro entuziastus.

„Smagu būti čia. Kai kas nutiko – Sebastianas susirgo, tačiau dabar Filipe čia ir viskas gerai“, – tokiais žodžiais į publiką kreipėsi lenktynininkas.

Dėl dalyvių gausos ekipažas turėjo vos keletą akimirkų, per kurias spėjo tik pasisveikinti su ceremonijos vedėjais ir parodyti Lietuvos bei Portugalijos vėliavas.

Dar prieš B. Vanagą ir F. Palmeiro ant podiumo žengė ir Dakaro naujokai – „Heston MRO team Pitlane“. Ekipažo nariams Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui tai buvo pirmasis Dakaro podiumas.

Dakaro ralio startas numatytas anstyvą sausio 5-osios, sekmadienio, rytą. Jau pirmąją dieną lenktynininkams teks įveikti 319 km ilgio greičio ruožą, bei dar 400 km iki bivako Al Vadžo mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)