339 numeriu pažymėtai čekų Martino Kolomy ir Jiri Strosso komandai testų metu nepasisekė, priartėjęs prie tramplino, komandos pilotas nesugebėjo suvaldyti automobilio, ir šis vertėsi per priekį. Informuojama, kad vairuotojai nesužaloti, o automobilis tikriausiai iš bandymų zonos išvažiuos sava eiga, tačiau ar šiai komandai pavyks sutaisyti automobilį ir startuoti Dakare – neaišku.

Po įvykio Lietuvos lenktynininkas Antanas Juknevičius teigė, kad pamatęs kas nutiko, prisiminė tai, ką patyrė praėjusiais metais pats, tačiau pastebėjo, kad bandymų vietoje čekų pilotas neišvengė klaidos.

„Važiuojant tramplinu reikia arba greitėti, arba visiškai sulėtėti. Jei važiuojant tramplinu vairuotojas ima stabdyti, svoris „persimeta“ į priekį, o tai lemia tokius įvykius“, – sakė lenktynininkas.

Teko padirbėti ir medikams

Vėliau paaiškėjo, kad vienam iš vairuotojų po įvykio vis tik prireikė medikų pagalbos. Atvykę gelbėtojai vienam lenktynininkui uždėjo kaklo įtvarą. Įtariama, kad galėjo būti sumuštas arba pažeistas kaklas arba nugara.

Avarija Dakare / Pauliaus Garkausko nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)