Be ne vienerius metus drauge Dakaro ralyje važiavusio Sebastiano Rozwadowskio, šturmano iš Lenkijos, B. Vanagas liko iki išvykimo likus mažiau nei savaitei – sutrukdė šturmaną į lovą paguldęs virusas. Tuomet, pasakojo sportininkas, teko griebtis „plano B“ ir ieškoti naujo šturmano.

„Trumpajame savo sąraše mes turėjome tris pavardes. Buvo ir „Toyota“ komandos gamyklinis šturmanas, kurį mums komanda siūlė, tačiau aplinkybės tinkamai nesusiklostė ir negalėjome jo pasikviesti. Taip pat mūsų sąraše buvo dar vienas olandas ir Filipe Palmeiro, atstovaujantis „X-raid team“ komandai. Visgi tada, kai susisiekėme su „X-raid“ komanda ir gavome pasiūlymą, komandos vadovui pasakiau, „ačiū, pasiūlymą gavome, tačiau pasinaudoti negalime. Mums per brangu. Net jei pritaikytumėte nuolaidą, vis tiek būtų per brangu“, – neslėpė lenktynininkas.

Tikru netikėtumu tapo tai, kad išgirdęs, jog bandoma susitarti dėl F. Palmeiro dalyvavimo, jo daugiametis vairuotojas Borisas Garafulicas, šiemet dėl neramumų Čilėje pats negalėjęs startuoti Dakaro ralyje, pasiūlė lietuviams savo pagalbą.

„Išgirdęs, kad F. Palmeiro nori važiuoti su manimi, Borisas tiesiog pasisiūlė padengti pusę išlaidų“, – Vilniaus oro uoste išlydėtuves į Dakarą surengęs B. Vanagas pabrėžė, kad bendradarbiavimą su nauju šturmanu vadina investiciniu projektu ir tikisi, kad šiemet Dakare pavyks iš F. Palmeiro pasisemti gausybę patirties.

Tiesa, darbo įdėti teks nemažai. Lenktynininkas pasakojo, kad jam ir šturmanui reikia atrasti bendrą kalbą, išsiaiškinti, ar tikrai vienodai supranta dalykus. Tam pritarė ir F. Palmeiro, pabrėžęs, kad nors pats visuomet važiuoja su B. Garafulicu, jam didelio diskomforto pasikeitęs vairuotojas ar automobilis nebus.

„Tačiau mūsų tikslas bus pritaikyti vienas prie kito ir greitėti pamažu. Nebus taip, kad jau nuo pirmųjų Dakaro dienų matysite didelį tempą“, – sakė F. Palmeiro.

Nuvykę į Saudo Arabiją „Inbank team Pitlane“ turi atsiimti Dakaro ralio techniką. Tuomet laukia jos patikra, bandymai smėlynuose. Dakaro ralio startas – jau sausio 5 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)