Pristatydamas F. Palmeiro, B. Vanagas sakė, kad šturmanas turi galiojančią sutartį su gamykline „Mini“ „X-raid team“ komanda, todėl derėtis teko ne tik su sportininku iš Portugalijos, bet ir su šia komanda.

Filipe Palmeiro su „X-raid team“ dirba daugiau nei 10 metų, pastaruosius metus važiavo su lenktynininku Borisu Garafulicu. Pastarajam startuoti ateinančiame Dakare sutrukdė neramumai Čilėje, tad B. Garafulicas pridėjo ranka prie to, kad lietuviams susiderėti su „Mini“ būtų paprasčiau.

Bene geriausias pasiekimas F. Palmeiro karjeroje yra 2019 m. Dakaro ralyje užimta 8-oji vieta.

Šturmanas yra B. Vanago vienmetis – jam 42-eji. Dakaro ralyje jis jau yra startavęs 13 kartų – pirmą kartą portugalas startavo 2005-aisiais, o nuo 2007-ųjų dirba su vokiečių „X-raid“ komanda.

Ateinančių metų ralis su lietuvių komanda jam bus 14-asis jo karjeroje.

Be Dakaro, F. Palmeiro yra dažnasis Baja varžybų dalyvis. Bene dažniausiai jis tapdavo kompanionu B. Garafulicui.

Kaip nurodoma WorldRallyRaid.com svetainėje, 42-ejų metų portugalas yra vedęs.

1,74 m ūgio šturmanas sveria 72 kg, o paprašytas įvardyti savo pomėgius, tikina, kad mėgsta slidinėti, jodinėti ir žvejoti.

Įdomi detalė ir tai, kad nurodydamas savo profesiją, F. Palmeiro nurodė, kad jis yra juvelyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)