V. Žala DELFI minėjo, kad į Dakaro ralį keliauja ganėtinai ramiai: technika atiduota, daiktai susirinkti, viskas, kas reikalinga, padaryta. Dar geriau tai, kad komandos vyksta ganėtinai anksti, todėl ramiai galės ne tik atsiimti techniką, bet ir ją išsibandyti Saudo Arabijos smėlynuose.

Paradoksas, kad kol V. Žala tikino, kad yra nusiteikęs ramiai, jo šturmanui S. Jurgelėnui taip ramu nebuvo. Vyras paskubomis išlėkė atgal į namus, mat ten, pasirodo, pamiršo savo pasą.

„Na, pasitaiko. Bet nieko, spės, dar geras pusvalandis liko“, – kalbėjo V. Žala, atiduodamas krepšius ir lagaminus į orlaivio bagažą.

Nepaisant nedidelių nesklandumų, „Agrorodeo“ ekipažas nepamiršo tradicijų. Jau kelintą kartą išlydėdama į Dakaro ralį V. Žalą, jo mama visai komandai iškepa kibinų. Kiekvienam, sakė lenktynininkas, teks bent po vieną, o jeigu liks – dar galės pavaišinti ir drauge skrendančius kolegas.

Vaidotas Žala

A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio tokie netikėtumai nesutrikdė. Kaip pasakojo D. Vaičiulis, visą sekmadienį kas kelias valandas jiedu su A. Juknevičium susiskambindavo ir pasitardavo, ką dar reikėtų supakuoti į lagaminus, kad komanda galėtų ramiai išskristi.

Juokinga detalė ir ta, kad D. Vaičiuliui pavyko įsigyti ir homologuotų, lenktynėms skirtų kojinių. Laidoje „DELFI Garažas“ jis prisipažino, kad besiruošdamas Dakaro raliui niekur tų kojinių neranda, o A. Juknevičius juokais žadėjo paskolinti savas.

„Nusipirkau net tris poras, ramu“, – plačiai šypsojosi šturmanas.

Nors kojinės atrodytų smulkmena, tačiau, kaip aiškino A. Juknevičius, startuoti be jų nėra įmanoma. Specialiai lenktynėms sukurtos kojinės yra atsparios ugniai, tad lenktynių teisėjams privaloma jas parodyti ne tik greičio ruožo pradžioje – patikrinti, ar sportininkas mūvi tinkamomis kojinėmis teisėjai gali bet kuriame lenktynių etape, o šių neradę – komandą skaudžiai bausti.


Kitos – po Naujųjų

Šios dvi komandos – ne vienintelės, skrendančios į Dakaro ralį Saudo Arabijoje. Dar keturios komandos pasirinko vėlesnius skrydžius.

Štai Benedikto Vanago „Inbank team Pitlane“ komanda gerbėjus juos išlydėti kviečia sausio 1 d. Tą pačią dieną į Dakaro ralį išskris ir „Heston MRO team Pitlane“ su Edvinu Juškausku ir Aisvydu Paliukėnu. Taip pat sausio 1-ąją į lėktuvą sės ir vienintelis Lietuvos motociklininkas Dakaro ralyje – Arūnas Gelažninkas, „Zigmas Dakar team“ atstovas.

Vėliausiai iš Lietuvos išskrenda „Petrus Racingt team“ ekipažas – Gintas Petrus ir Tomas Jančys. Judviejų skrydis numatytas ankstyvą sausio 2-osios rytą. Tiesa, komandos techniką prižiūrėsiantys mechanikai skris diena anksčiau, kad spėtų atsiimti lenktynių visureigį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)