Iš viso šią dieną lenktynininkų laukia 247 km kelio, iš kurio 112 km – greičio ruožo.

Dieną šiandien pradės motociklininkai. Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ atstovas, startuoja 7-as, 13.16 val. Lietuvos laiku.

Arūnas Gelažninkas, šiuo metu užimantis 25-ąją vietą absoliučioje įskaitoje, startuoja iš 54-os pozicijos. „East and Nord by Lituanica“ komandos lyderis į 112 km ilgio greičio ruožą išvažiuos 13.39 val.

Automobilių įskaitos dalyviai dieną pradės kiek vėliau. Anksčiausiai iš visų šios klasės dalyvių į trasą išvažiuos Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio, „Craft bearings“, ekipažas. Jų startas numatytas 14.21 val. Lietuvos laiku. Komanda startuoja iš 21-os pozicijos.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ ekipažas, į lenktynes leisis 15.02 val Lietuvos laiku. Startuoja jie iš 46-os pozicijos.

Tuojau už žalios spalvos ekipažo į greičio ruožą išvažiuos juodasis – Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio „General Financing team Pitlane“. Iš 47 pozicijos startuojantis ekipažas į trasą leisis 15.05 val. Lietuvos laiku.

Ko tikėtis lietuviams

A. Gelažninkas šiuo metu yra 25-as absoliučioje įskaitoje motociklų klasėje. Iki artimiausio konkurento, prancūzo Loic Minaudier iš „Nomade Racing“, jam ne tiek ir daug – 17 minučių. Visgi atstumas trumpas, tad laiko atkovoti čia gali būti tikrai ne taip lengva.

B. Bardauskas absoliučioje įskaitoje yra 72-as. Iki artimiausio konkurento apie 2 valandas, tad tokią poziciją greičiausiai beliks tik išsaugoti.

Visureigių klasėje kova bus kur kas artimesnė. Pavyzdžiui, B. Vanagą, esantį 11-oje vietoje absoliučioje įskaitoje, nuo 10-osios vietos skiria vos mažiau nei 4 minutės. Tiek atsikovoti per 112 km galima, tačiau ar verta rizikuoti – strategijos, kurios imsis komanda, klausimas.

V. Žalą, esantį 12-oje vietoje, nuo 11-os skiria kiek daugiau nei 45 minutės. 9-ame greičio ruože kritę lyderiai jau parodė, kad tiek atsikovoti sunku net ir per gerokai ilgesnį atstumą, tad, matyt, lietuviui bus svarbiausia išsaugoti jau pasiektą rezultatą.

A. Juknevičių nuo laiptelio aukščiau, 36-os vietos, skiria apie 40 minučių. Tad, greičiausiai, šiam ekipažui reikės pasistengti išlaikyti dabar turimą poziciją.

Kas yra lyderiai

Motociklų klasėje, matyt, laukia įtempta kova. Lyderis čia – Toby Price'as, tačiau jį nuo antroje vietoje esančio Pablo Quintanilla skiria vos 1 min. 02 sek. Teks kaip reikiant pasistengti išlaikyti poziciją, ypač važiuojant per visų įskaitos dalyvių jau išmaltą trasą.

Keturračių klasės lyderį Nicolas Cavigliasso jau dabar galima pasveikinti su pergale šių metų Dakaro ralyje. Artimiausias konkurentas atsilieka beveik 2 valandom, tad pasivyti lyderį galima būtų tik tuo atveju, jei šiam kažkas nutiktų.

Automobilių klasėje pirmauja katarietis, „Toyotos“ komandos narys, Nasseras Al-attiyah. Artimiausias konkurentas, Nani Roma, atsilieka 51 minute, tad, panašu, kad sportininką iš Kataro jau galima sveikinti taip pat.

SxS klasėje pirmas Francisco Lopez Contardo. Jis nuo konkurentų atsiplėšęs beveik valanda ir, panašu, poziciją išlaikyti turėtų pavykti.

Sunkvežimių klasės lyderiai – „Kamaz“ ekipažas su Eduardu Nikolaevu. Nors artimiasi konkurentai (ir tuo pačiu „Kamaz“ komandos bičiuliai) atsilikę maždaug pusvalandžiu, tokio atstumo lengvai per 112 km greičio ruožą tikrai nepavyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)