Kalbėdamas apie vakarykštę dieną lenktynininkas pasakojo, kad po to, kai sugedo automobilio vairo stiprintuvas, jo ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas važiavo per dykumą ir pataikė į vadinamąjį smėlio piltuvą.

„Važiuoji jame ratu, o išvažiuoti negali. Važiavau ant keteros ir išplėšė iš rankų vairą. Ir automobilis išsuktais ratais ėmė slysti žemyn, o tada lėtai nuvirto ant šono“ – prisiminė B. Vanagas.

Pasak jo, situacija buvo ypač nepatogi, mat smėlio piltuve jie gulėdami ant šono užstrigo toliau nuo trasos, kur nesimatė kitiems dalyviams.

Puolus prašyti pagalbos sportininkas pripažino, kad keli sunkvežimiai, kuriems tebūtų reikėję lengvai lietuvius trūktelėti ir atversti ant ratų, nesustojo.

Tačiau į lietuvius ištikusią bėdą ranka nenumojo Baltarusijos „Maz“ komanda. Būtent šios šalies sportininkai atvertė lietuvius ant ratų ir pagelbėjo pasiekiant finišą.

Gera žinia komandai ta, kad nors praėjusią dieną jie baigė gana prastoje pozicijoje, šiandien Dakaro ralio organizatoriai suteikė galimybę „General Financing team Pitlane“ startuoti iš gana geros vietos. Ekipažas startuoja iš 17-os pozicijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)