Pasirodo, kone visą greičio ruožą abu lietuviški ekipažai važiavo drauge vienas su kitu ir vienas kitą lenkė. Tai priežastis, kodėl išlipę iš automobilių draugiškai kumščiavosi, vienas kitą glėbesčiavo ir juokėsi.

Nedidelių rūpesčių neišvengė abu ekipažai – ir „Craft bearings“, ir „Agrorodeo“.

Pasirodo, V. Žalos ir Sauliaus Jurgelėno komanda buvo užklimpusi vienoje vietoje. Kaip aiškino V. Žala – „pasėdo ant pilvo“. O A. Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui teko pasikeisti į gabalėlius išsitaškiusią padangą. Pastaroji, beje, nuplėšė ir automobilio sparną.

Nemažai juoko buvo ir dėl to, kad vienas kito padarytas klaidas ar manevrus aiškinosi išlipę ir šturmanai, ir pilotai.

Teko paaukoti sparną

„Jautėsi, kad padanga galinė nelabai, bet galvojau, išvažiuosime iš kopų ir tada pasikeisime. O tada žiūriu veidrodėlyje, kad jau sparnas gabalais laksto“, – pasakojo A. Juknevičius.

Iš padangos beliko ratlankis, o iš sparno – nieko. Pusiau juokais, pusiau rimtai A. Juknevičius kalbėjo, kad atsarginio sparno komanda neturi, todėl teks skolintis iš Vaidoto Žalos ekipažo.

„Dėsimės žalią, ką padarysi“, – juokėsi 13-oje vietoje finišavęs ekipažas.

Važiavo kaip ežiukai rūke

V. Žala ir S. Jurgelėnas šiandien finišavo 11-oje vietoje. Ir, kaip pasakojo ekipažas, incidentų neturėjo, tik vienoje vietoje sugaišo laiko, mat ant kopos viršaus užklimpo.

„Bet mes važiavome, važiavome, matom, lyg dulkės priekyje. Privažiuojame, žiūrime, rūkas. Toks tirštas, nuo vandenyno pakilę. Važiavom kaip ežiukai rūke“ – pasakojo S. Jurgelėnas.

Jis juokėsi, kad dviejų ekipažų važiavimas drauge priminė porinį šonaslydį, kai paskui važiuojantis turi pakartoti tai, ką daro esantis priekyje.

„Organizatoriai sakė, kad viena sunkesnių dienų, bet subjektyviai viskas. Mums tai diena tikrai vakar sunkesnė buvo“, – sakė „Agrorodeo“ šturmanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)