Vieną ralio dienų, kai B. Vanagą ant menčių paguldė virusas, prie vairo užbaigus greičio ruožą sėdo šturmanas Sebastianas Rozwadowskis. Pasirodo, aiškino lenktynininkas, šis, jei tik įsinorėtų, galėtų sėsti prie vairo ir tada, kai ekipažas įveikia greičio ruožą.

„Pagal reglamentą yra pirmasis pilotas ir antrasis pilotas – čia tik mes esame sugalvoję, kad yra šturmanas. Todėl mes galime keistis ne tik pervažiavimuose, bet netgi ir greičio ruožo metu, to niekas nedraudžia“, – pasakojo lenktynininkas.

Burbuliavo, nes speciali programa

Lietuvoje nemažai nerimo kilo po to, kai internete pasirodė vaizdo įrašas su pro šalį važiuojančiu B. Vanago komandos „Toyota Gazoo Racing Hilux“, o jo variklis skleidė keistus, neįprastus garsus. Daugelis sunerimo, kad galimai tokie garsai reiškia rimtą gedimą.

Pasirodo, tiesa kiek kitokia.

„Greičiausiai mūsų automobilis buvo matomas neutralizacijos zonoje, kur ribojamas greitis. Ir tam naudojama speciali sistema, kuri užtikrina, kad automobilis nevažiuotų greičiau nei 30 km/val., 50 km/val. ar tiek, kiek leidžiama“ – kalbėjo lenktynininkas.

Tuo metu automobilis išties skleidžia kitokį nei įprasta garsą, mat veikiant tai programai yra atjungiama dalis purkštukų ir kitų automobilio variklio agregatų.

„Tada tikrai, automobilis skleidžia keistą garsą, atrodo, tarsi burbuliuotų jis“ – pasakojo B. Vanagas.

Ieško sukčiaujančių

Pasisukus kalbai apie tai, kodėl vieną iš ralio dienų iš į bivaką grįžtančių motociklininkų buvo surinktos kelio knygos, B. Vanagas paaiškino, jog šitaip bandoma pasitikrinti, ar nėra naudojamasi neleistina pagalba.

„Garsiai kalbama, kad daug komandų naudoja neleistiną pagalbą ir savo kelio knygose dalyviai žymisi GPS koordinates, tai vieną dieną organizatoriai niekam nieko nesakę grįžtant iš finišo surinko visų kelio knygas“, – atskleidė lenktynininkas.

Jis prasitarė manantis, kad po kelio knygų patikrų, organizatoriai išties gali atrasti labai įdomių dalykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)