Karčiausias Dakaro ralio naujienas galite rasti DELFI Auto rubrikos paskyroje „Facebook“.

Startas aštuntąją Dakaro ralio dieną buvo netradicinis: drauge išvažiavo stipriausi motociklų, visureigų ir sunkvežimių klasių dalyviai, o likusiems savo starto teko luktelėti.

Pirmas į 360 km greičio ruožą išvažiavo Arūnas Gelažninkas, „East and Nord by Lituanica“ komandos atstovas. Jis neslėpė, kad jaučiasi prastai – vakare pasigavo virusą, kuriuo Peru spėjo persirgti ne vienas atvykėlis.

Nepaisant to, lenktynininkas, startavęs iš 36 pozicijos, į finišą atvažiavo būdamas 33 vietoje. Jis pats aiškino, kad ši diena – viena sunkiausių, mat jautėsi nusilpęs, be to, daug kur negalėjo nė atsisėsti, teko visą laiką važiuoti stovomis. Visgi ši sunki diena leido A. Gelažninkui pakilti į 27-ąją absoliučios Dakaro ralio įskaitos vietą.

Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ komandos lyderis, startavo 84-oje vietoje, finišą pasiekė 73-ioje. Absoliučioje įskaitoje vyras 77-oje vietoje. Vyras paaiškino ir dieną kilusius įtarimus, jog jis bus pašalintas iš „Original by Motul“ klasės.

Palydėjo gedimai

Visureigių klasėje lenktyniaujančių sportininkų rikiuotė 8-ame greičio ruože pasikeitė kardinaliai.

Pirmi startavo „General Financing team Pitlane“ komandos nariai Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis. Kurį laiką ekipažas skriejo lyg ant sparnų, vienoje vietoje sugebėjo išsiveržti tarp pirmų 10-ies lenktynininkų.

Tačiau vėliau sportininkų automobilis patyrė gedimą, be to, teko nukristi ir nuo kopos, ir apvirsti ant šono. Vėl ant ratų lietuvių ekipažą pastatą „Maz“ komandos sunkvežimis, bet nepaisant to, ekipažas finišą pasiekė 35-oje vietoje. Tai lėmė, kad absoliučioje įskaitoje B. Vanago ir S. Rozwadowskio duetas smuko iš 11 vietos į 14.

Kitokios emocijos lydėjo Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio „Craft bearings“ bei Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno „Agrorodeo“ komandas.

Abu ekipažai startavo 4 minučių skirtumų ir finišą pasiekė drauge. V. Žala plačiai šypsojosi sakydamas kad ši diena komandai – labai gera. Organizatorių pažadas, kad 8-asis greičio ruožoas bus mirtinas silpnesniems ekipažams, jų vertinimu, buvo visiška netiesa.

Finišą V. Žala ir S. Jurgelėnas pasiekė būdami 11-oje vietoje, o absoliučioje įskaitoje toks pasiekimas ekipažui leido pakilti į 13-ą vietą.

Pasakodamas apie savo dieną, A. Juknevičius akcentavo, kad greičio ruožas – puikus, o vienintelis rūpestis, su kuriuo teko susidurti, tai sprogusi galinė padanga ir į šipulius sudaužiusi vieną iš autombilio galinių sparnų.

Pilotas juokėsi, kad reikės skolintis, mat potys jo neturi, tad galbūt dėsis netgi Dakaro kolegų – „Agrorodeo“ – žalią. Finišą A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas pasiekė būdami 13-oje vietoje, o absoliučioje įskaitoje jiems tai leido palypėti dar vienu laipteliu aukštyn – iki 44-osios vietos.

Kas laimėjo greičio ruože

Motociklų kategorijoje pirmą vietą užėmė Matthias Walkneris, užtrukęs 3 val. 55 min. 25 sek.

Keturračių įskaitoje greičiausias buvo Nicolas Cavigliasso, ruože praleidęs 5 val. 18 min. 53 sek.

Automobilių trasą greičiausiai įveikė Sebastienas Loebas, važiavęs 3 val. 54 min. 53 sek.

SxS klasėje ir vėl greičiausias buvo Francisco Lopez Contardo. Jis užtruko 4 val. 38 min. 34 sek.

Sunkvežimių klasės greičiausiasis – Dmitrijus Sotnikovas, „Kamaz“ komandos narys, trasą įveikęs per 4 val. 38 min. 06 sek.

Kaip vyko varžybos 8-ame Dakaro ralio greičo ruože, galite pamatyti žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)