Dieną pradėjo motociklininkai, kurie pirmieji galėjo išbandyti, kokia sudėtinga laukia daugiau nei 300 km nusidriekusi trasa.

Arūnas Gelažninkas pasiekęs finišą, juokavo, kad visi tie, kurie norėjo smėlio, po šios dienos sakys, kad akmenys irgi buvo gerai.

„East and Nord by Lituanica“ lyderiui, nepaisant visko, nebuvo pati sunkiausia. Didžiausias praradimas – nepasiektas vienas kelio punktas, įtaisytas ant ypač aukštos kopos viršaus.

„Buvo tiesiog nebeįmanoma užkilti“ – kalbėjo lenktynininkas.

Visgi dieną po paskirtos 40 min. laiko baudos jis baigė būdamas 40-oje vietoje, o absoliučioje įskaitoje pakilo į 30 vietą.

Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ lyderis, visai dienai pradingo iš Dakaro ralio organizatorių radarų. Jis finišą pasiekė būdamas 75-as, o absoliučioje įskaitoje yra 87-as.

B. Bardauskas rungiasi „Original by Motol“, motociklininkų vienišių klasėje. Čia jis absoliučioje įskaitoje yra 19-as iš 21-o lenktynininko.

Netrūko nuotykių

Lietuviškiems visureigių ekipažams greičio ruožas su trimis kopų masyvais priminė senus gerus laikus. Pirmieji į finišą lyg ant sparnų atskriejo Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno „Agrorodeo“ ekipažas.

Jie finišavo 12-oje vietoje, o absoliučioje įskaitoje pakilo į 14-ą vietą. Tačiau toks skrydis per pozicijas ekipažui kainavo, pusiau juokais, pusiau rimtai sakė lenktynininkai finiše. Pavyzdžiui, V. Žala prisipažino, kad pervažiavo S. Jurgelėnui koją.

Antri iš lietuvių finišą pasiekė Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis, „General Financing team Pitlane“ ekipažas. Jie finišavo 24-oje vietoje, mat gausybė nuotykių jiems kainavo labai daug laiko.

Nepaisant to, ekipažas absoliučioje įskaitoje yra 10-oje vietoje, o jiems į nugarą keliolikos minučių skirtumu alsuoja matadoras Carlosas Sainzas, praėjusiais metais užsidėjęs ralio nugalėtojo karūną.

Jau su tamsa į finišą atkeliavo Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Craft bearings“ ekipažas. Pastarasis lenktynes pradėjo iš gana žemos pozicijos, tačiau finišavo 25-oje vietoje.

Tiesa, D. Vaičiulis prisipažino, kad pasirinko ne visiškai tinkamą kursą ir suprato, kad tamsoje nebegalės užvažiuoti į milžinišką kopą bei pasiekti ten esantį kelio punktą, tad pozicija greičiausiai dar ne galutinė – po skirtos laiko baudos ji keisis.

Kas nugalėjo greičio ruože

Permaininga ir sunki diena kaip reikiant prašukavo ralio lyderių rikiuotę. Štai motociklų klasėje pergalę pelnė Pablo Quintanilla, trasoje užtrukęs 3 val. 50 min. 47 sek.

Keturračių įskaitoje pergalė atiteko Nicolas Cavigliasso, greičio ruože praleidusiam 5 val. 14 min. 40 sek.

Automobilių klasėje greičiausias buvo Sebastienas Loebas ir Danielis Elena. Jie trasoje užtruko 3 val. 39 min. 21 sek.

SxS klasėje greičiausias buvo Francisco Lopez Contardo su Alvaro Juan Leon Quintanilla. Jie užtruko 4 val. 12 min. 08 sek.

Sunkvežimių klasėje greičiausias šiandien buvo „Iveco“ ekipažas su Gerardu de Rooy, Dareku Rodewaldu ir Moises Torrallardona. Jiems trasai įveikti prireikė 4 val. 34 min. 10 sek.

Žemiau rasite visą varžybų eigą chronologine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)