„Pirmasis variklio užvedimas po remonto, tikėkimės, paskutinio“ – džiugia žinia feisbuko paskyroje pasidalino oranžinis ekipažas, kuriam kone visą pirmąją Dakaro pusę nesisekė.

DELFI primena, kad dar šeštadienio rytą komanda džiaugėsi, jog pavyko atrasti profesionalus, kurie nušlifavo dalį nuo kaitros išsikraipiusių plokštumų variklyje, nesandarios tarpinės buvo pakeistos naujomis ir pan.

„Bet sukant varžtus nulūžo vienas varžtas, – pasakojo „Craft bearings“ pilotas, rodydamas du nebevienodus varžtus. – Nulaužtas galiukas yra likęs variklio bloke, jį reikės išgręžti, padaryti naują sriegį. Bet viskas čia yra padaroma. Didžiausia problema, kur gauti tą nulūžusį varžtą“, – kalbėjo A. Juknevičius per laisvadienį Dakare.

Pasak A. Juknevičiaus, niekas Dakaro ralyje nesirengia remontuoti variklių, todėl dalių jiems ir nesiveža. Pavyzdžiui, nuėjus į gamyklinės „Overdrive“ komandos padalinį išgirsti, kad jiems rūpesčių dėl variklių nekyla. O jeigu kiltų, tokiais darbais niekas tikrai neužiimtų.

Visgi pagalbos ranką kolegoms ištiesė B. Vanago ir S. Rozwadowskio komandos mechanikai. Jie paskolino trūkstamą varžtą ir šeštajame Dakaro greičio ruože ekipažas galės startuoti.

Lietuvių starto laikai

Šiandien lietuviams mėgiamų komandų starto reikės luktelėti. Dieną pradės motociklininkai. Pirmasis startuos Arūnas Gelažninkas, „East and Nord by Lituanica“ komandos narys. Jo startas Lietuvos laiku 16.29 val. Vyras startuoja iš 37 pozicijos.

Antrasis startuos Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ komandos lyderis. Jis Lietuvos laiku startuoja 16.48 val. ir į trasą išjuda iš 97 pozicijos.

Automobilių klasėje pirmas iš lietuvių lenktyniauti pradės B. Vanago ir S. Rozwadowskio ekipažas. Į trasą jie išvažiuos iš 14-os pozicijos ir startuos 18.33 val. Lietuvos laiku.

Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno „Agrorodeo“ ekipažas startuos iš 26-os pozicijos. Jų startas Lietuvos laiku – 19.07 val.

A. Juknevičius ir D. Vaičiulis startuoja iš 60 pozicijos ir jų starto laikas – 19.35 val.

Iš viso ekipažams šiandien reikės Dakaro ralyje įveikti daugiau nei 800 km Motociklininkams numatyta 502 km ilgio važiavimas bendro naudojimo keliais ir 336 km ilgio greičio ruožas, automobilių vairuotojams bendrojo naudojimo keliais reikės nuvažiuoti 501 km, o greičio ruožas – 309 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)