Visgi džiaugsmas truko neilgai – iki kol susirinko teisėjai ir suskaičiavo visus dalyvių surinktus taškus. Paaiškėjo, kad B. Bardauskui nepavyko surasti visų kelio taškų greičio ruože, mat motociklininkas „nukirto“ greičio ruožo kampą.

Kaip pasakojo DELFI žurnalistas Paulius Garkauskas, dirbantis Peru, Dakaro ralyje, motociklininkas greičiausiai klaidą padarė pačioje trasos pabaigoje ir apvažiavo didžiulį kopų masyvą.

B. Bardauskas, pakalbintas finiše, prisipažino, kad navigacija kopose, paskutiniuose punktuose, jam tikrai buvo sudėtinga.

„Daug kas „nugrybavo“. Nusileidau nuo kalno ir dvi vėžės – į kairę ir į dešinę. Visi suko į dešinę, bet navigacija aiškiai rodė, kad reikia į kairę. Kadangi benzino bakai dar buvo nesibaigę, važiavau pagal ją ir pataikiau, o tie, kurie važiavo į dešinę, dar nei vienas negrįžo, – penktosios dienos pabaigoje kalbėjo vyras.

Už tokį manevrą ir nesurastus kelio taškus B. Bardauskui skirta solidi laiko bauda. Prie motociklininko trasos įveikimo laiko buvo pridėta 6 val. 35 min.

Tai lėmė, kad įskaitoje po greičio ruožo Lietuvos motociklininkas buvo numestas žemyn į 95-ą vietą. O savo klasėje – „Original by Motul“ – iš 7-os vietos krito į 21-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)