02:23 val. Paskutinieji ant Dakaro ralio starto podiumo pasirodė Darius Vaičiulis ir Antanas Juknevičius. Jų ekipažui pasirengus užvažiuoti ant starto pakylos, sumaištį prie scenos sukėlė amerikiečių sportininkas Roby Gordonas. Visgi nepaisant to, ant starto pakylos pernai Lietuvai ir Baltijos šalims rekordinę 12-ąją vietą iškovojęs ekipažas užvažiavo pasirodyti susirinkusiems ir išskleidė Vyčio vėliavą.

Darius Vaičiulis ir Antanas Juknevičius

01:59 val. „Geroji dalis yra ta, kad podiumo ceremonija įveikta, važiuojam į viešbutį miegoti, nes rytoj prasideda ilgai lauktas Dakaras“ – kalbėjo Benediktas Vanagas, su šturmanu Sebastianu Rozwadowskiu pasirodęs ant starto pakylos. Vyrai laikosi tradicijų ir visam pasauliui dar kartą parodė lietuvišką Vytį.

Sebastianas Rozwadowskis ir Benediktas Vanagas ant 2019-ųjų Dakaro starto pakylos

01:24 val. Nemenkai vėluojanti Dakaro ralio starto podiumo procedūra kaip reikiant privertė palūkuriuoti ralio gerbėjus visame pasaulyje. Tačiau Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas geros nuotaikos nestokoja. Ekipažas visus susirinkusius pasveikino savo tradiciniu dvigubu šuoliuku, o tai pradžiugino visus, stebinčius Dakaro ceremoniją gyvai.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas ant Dakaro 2019 starto podiumo

23:00 val. Ant starto podiumo pakylos pasirodė ir Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ komandos atstovas, važiuojantis sunkiausia vadinama motociklininkų vienišių klasėje, kur negalima jokia mechanikų pagalba. Kaip visada kuklus motociklininkas ant pakylos stabtelėjo vos akimirkai, tačiau tiek užteko, kad daugelis pastebėtų netikėtą B. Bardausko komandos pavadinimą. Jei oficialiai vyras prisistato antrojo sūnaus Ąžuolo vardu pavadintos komandos atstovu, Dakaro ralio organizatoriai jį užregistravo kaip komandos „Lietuvėlė“ narį.

Balys Bardauskas ant 2019 Dakaro ralio starto pakylos

22:43 val. Kaip ir tikėtasi, Dakaro podiumo procedūra šiek tiek chaotiška, tačiau organizatoriai vėluoja vos kelias minutes, lyginant su žadėtu grafiku. Pirmasis iš Lietuvos atstovų ant podiumo pakilo Arūnas Gelažninkas. Motociklininkas ne tik išskleidė lietuvišką trispalvę ant motociklo, bet ir surado akimirką greitai asmenukei tiesiai nuo podiumo su susirinkusių žiūrovų minia.

Arūno Gelažninko asmenukė nuo Dakaro podiumo

Nors visi pabrėžia, kad Dakaro ralyje pasirodymo ant podiumo procedūra dažnai paini ir komplikuota, neretai – chaotiška, jau žinomi laikai, kada ant podiumo pakylos pasirodys lietuvių komandos.

Limą, Peru, ir Lietuvą skiria 5 valandų laiko skirtumas, tad visa podiumo procedūra, kuria Pietų Amerika galės gerėtis vakarėjant ir leidžiantis saulei, Lietuvoje bus matoma esant giliai nakčiai. Visgi tie, kurie norės pamatyti, kaip atrodo Dakaro ralio podiumas, galės prisijungti prie gyvų žurnalisto Pauliaus Garkausko transliacijų DELFI feisbuko paskyroje.

Vėlyvas pasirodymas

Jau aišku, kad Dakaro podiumo procedūra prasidės apie 22 val. vakaro Lietuvos laiku. Numatyta, kad ant podiumo lenktynininkai važiuos atvirkštine tvarka, tai yra, tie, kurių numeriai didžiausi, ant pakylos pasirodys anksčiausiai.

Numatoma, kad Arūnas Gelažninkas, „East and Nord by Lituanica“ pilotas, paženklintas 92 numeriu, ant podiumo pakylos turėtų pasirodyti apie 22.34 val.

Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ komandos pilotas, turintis 82-ą numerį, važiuojantis motociklininkų vienišių klasėje, miniai mojuos keliomis minutėmis vėliau, apie 22.39 val.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ ekipažas, pažymėtas numeriu 337, ant podiumo pasirodys 23.50 val.

Benediktas Vanagas, „General Financint team Pitlane“ pilotas drauge su šturmanu Sebastianu Rozwadowskiu ant podiumo pakylos pasirodys jau po vidurnakčio, 00.35 val.

Paskutinieji iš lietuvių pasirodys Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, pažymėti numeriu 315. Jie ant starto pakylos pasirodyti turėtų 00.48 val.

Po pasirodymo ant starto pakylos, visa technika uždaroma uždarame parke ir tik pirmadienio rytą, sausio 7 d., kai bus duotas startas pirmajame greičio ruože, automobiliai vėl bus pajudinti iš vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)