Paulius Garkauskas, tiesiogiai Dakaro ralio užkulisiuose Peru dirbantis DELFI žurnalistas, pasakojo, kad lietuviams dar kartą ryte grįžti teko dėl to, jog visos procedūros išsitempė iki begalybės dėl daugybės naujokų. Šie, išgirdę teisėjų pastabas, puldavo čia pat remontuoti automobilius, šitaip sustabdydami visą techninės ir administracinės patikros eilę.

Neįveikę techninės komisijos dar penktadienio vakarą lietuviai su organizatoriais sutarė, kad šeštadienio rytą jie bus pirmieji, kuriems bus leista įvažiuoti į patikros zoną. Bet, pasakojo žurnalistas, pozicijas teko atsikovoti, mat į eilę buvo prilindę bandančių būti apsukresniais nei kiti.

„Mano žiniomis, iš lietuvių vienintelis Balys Bardauskas yra susitvarkęs visus formalumus ir atidavęs motociklą į uždarą dalyvių parką“, – sakė P. Garkauskas.

Tikrina iki paskutinio siūlo

Antanas Juknevičius, „Craft bearings“ ekipažo lyderis, pasakojo, kad patikra ypač sudėtinga tiems, kurie Dakaro raliui automobilį gamino savarankiškai, mat padaryti, jog šis atitiktų visus reikalavimus, labai sunku.

„O jeigu kas nors neatitinka ir tu negali čia pat, per dieną, susitvarkyti, reiškia, Dakaro ralyje startuoti negalėsi. Ir niekas tau negrąžins pinigų, nesirūpins, kad čia atskridai – visa tai tavo paties problemos“, – kalbėjo patyręs pilotas.

Tokių patikrų, pasak A. Juknevičiaus, reikia, mat jeigu automobilis neatitinka techninių reikalavimų, viena, vertus, jis gali būti nesaugus tiek ekipažui, tiek kitiems dalyviams, o antra vertus, gali būti gerokai pranašesnis už kitus.

Daugybė dėmesio skiriama ne tik automobiliams, bagiams, motociklams ar sunkvežimiams, bet ir lenktynininkų drabužiams. Visi jie privalo būti homologuoti ir atitikti keliamus reikalavimus. Be to, tikrinamai ne tik viršutiniai drabužiai.

„Tikrinami ir vadinamieji apatiniai – jie taip pat privalo turėti homologaciją. Net kojinės turi būti specialios. Ir gali būti taip, kad tu stovi prie starto, lauki savo eilės, o atėjęs teisėjas pakelia tavo kombinezono klešnę ir patikrina, ar kojinės tos, kurių reikia. Jeigu ne tos, startuoti nebegali – turi laukti, kol bus atvežtos tinkamos kojinės“, – pasakojo A. Juknevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)