Jis užsiminė, kad pradžioje emocijos nebuvo pačios geriausios – pamačius tarpeklius, išgraužas, žemės įskilimus, pilotas prisiminė, kaip kartą patekęs į panašią vietą vos nebaigė Dakaro ralio.

„Visgi gerai, kad čia atvažiavome, nes pabandėme automobilį tinkamomis sąlygomis. Šitas smėlis, kuris yra čia, matyt, blogiausias, koks gali būti. Jis labai minkštas ir reikia labai tiksliai pataikyti su padangų slėgiu“, – kalbėjo lenktynininkas.

Pasak jo, jei tokios trasos, kaip bandymų zonoje, lauks ir prasidėjus Dakaro raliui, visų laukia sunkios dienos.

Po bandymų lenktynininkas turėjo pastabų ir komandos mechanikams. Jie, sakė B. Vanagas, dar liks bandymų zonoje padirbėti su automobiliu.

Galės važiuoti paprastu benzinu

Po mankštos trasoje, „Black Hawk V“ aplankė „Toyota Gazoo Racing“ inžinieriai. Jie daugiau nei valandą laiko dirbo su automobilio elektronikos sistemomis, teigiama komandos išplatintame pranešime.

Buvo atnaujinta automobilio kompiuterio programinė įranga, šiek tiek modifikuota variklio valdymo programa, taip pat apdorota pavarų dėžės valdymo sistema. Visi šie pakeitimai itin svarbūs, nes yra daugiausiai siejami su problemomis, kurias gamyklinės komandos inžinieriai aptinka testų metų. Važiuodami daugybę kilometrų ir stebėdami dešimtis automobilių, technikai randa visas silpnąsias vietas ir užkirsti kelią net mažiausioms problemoms. Tokio patirties bagažo pasidalinimas su mažomis privačiomis komandomis yra itin reikšmingas gestas iš sporto galiūnų pusės.

Kaip atsargos priemonė, į variklio kompiuterį taip pat buvo įrašyta programa, leisianti bolidą eksploatuoti su paprastu 98 markės benzinu. Kone visi benzininiai varikliai šiose lenktynėse naudoja specialius degalus, kurie yra atsparesni aukštai temperatūrai, neužverda taip greitai.

Komanda yra įsitikinusi, jog degalų užteks visam Dakarui, galimybė turėti „planą B“ ištikus kokiai nors nelaimei niekada nepamaišys.

Dakaro ralis prasideda sausio 6 d., kai visos komandos turės pasirodyti ant ralio starto pakylos. Sausio 7 d. laukia pirmasis greičio ruožas, o ralio finišas numatytas sausio 17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)