„Susirinkome visus antspaudus, viskas pabaigta. Liko paskutinis antspaudas, kurį gausime prie laivo. Ir pamatysime automobilį tik Limoje“, – procedūros subtilybes aiškino patyręs Dakaro lenktynininkas.

Prisipažinęs, kad atvyko anksti, mat stengėsi išvengti sumaišties, A. Juknevičius, panašu, pasielgė teisingai, mat visus formalumus jis įveikė trečias.

Tiesa, tai nereiškia, kad Limoje, Peru sostinėje, lenktynininkai galės atsiimti automobilius ir nesukti galvos dėl nieko. Jei anksčiau techninė komisija buvo atliekama Prancūzijoje, dabar ji laukia Limoje.

Techninio aptarnavimo sunkvežimis, į ateinančių metų Dakarą iškeliaujantis su naujais saulės moduliais, galėsiančiais elektra aprūpinti visą komandą ir padėsiančiais išvengti triukšmingų dyzelinių generatorių naudojimo, gavo 610 numerį.

Tokia pati procedūra, kokią įveikė Dakaro bolidas bei techninis sunkvežimis, laukia ir dar trijų, žiniasklaidos komandai skirtų, visureigių.

„Labai tikimės, kad spėsime visas procedūras atlikti dar šįvakar“, – kalbėjo A. Juknevičius.

Dakaro ralis prasidės 2019 m. sausio 6 d. ir tęsis iki sausio 17 d. Ralis vyks tik Peru teritorijoje. Lietuvai ateinančių metų ralyje atstovaus 5 komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją