Drauge su technika paaiškėjo ir įdomi detalė. A. Gelažninkas buvo gavęs 118 starto numerį Dakaro ralyje, tačiau artėjant datai, kada technika turi būti išgabenta į Havro uostą Prancūzijoje, netikėtai lietuviui buvo skirtas kitas, aukštesnis, numeris: 92.

„Anksčiau buvome prašę organizatorių kito numerio, tačiau jie, galbūt, nepastebėjo mūsų laiško ir skyrė kitą numerį. O dabar gavome aukštesnį numerį“, – išdavė A. Gelažninkas.

Andrius Jonaitis, A. Gelažninko Dakaro ralio komandos vadovas, neslepia, kad į Perų ateinančiais metais motociklininkai važiuos kupini ambicijų.

„Jei važiuotume tik tam, kad finišuotume, būtų labai neįdomu, reikia ambicijų. Manyčiau, kad išsikovojus gerą poziciją ir važiuojant tarp pirmų 50-ies lenktynininkų, įmanoma parvežti rekordinę poziciją ne tik Lietuvai, bet ir Baltijos šalims“, – kalbėjo jis.

Naujiena buvo ne tik tai, kad motociklininkas gavo geresnį starto numerį, bet ir tai, kad startui Dakare jis įsigijo ypatingą motociklą. Lietuvio nusipirktas KTM kadaise priklausė Dakaro ralio čempionui Toby'iui Price'ui ir buvo jo treniruočių motociklu.

„Kiek kainavo? Daug“, – neatviravo A. Gelažninkas.

Dakaro ralis ateinančiais metais prasideda sausio 6 d. Iki sausio 17-os dienos besitęsiantis ralis bus pirmasis, vyksiantis tik vienos šalies – Peru – teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)