A. Juknevičius pabrėžė, kad komanda turi tris naujienas. Pirmiausia – skirsis komandos palaikymo sunkvežimis. Jei praėjusio ralio metu už šį sunkvežimį komanda gavo apdovanojimą dėl to, kad 80 proc. laiko naudojo ne generatorių pagamintą, o iš saulės modulių gautą energiją. Ateinantį sausį į Dakarą atsigabentas sunkvežimis turės gerokai galingesnius modulius, galėsiančius generuoti kelis kartus daugiau energijos iš saulės. Ir, panašu, sakė lenktynininkas, generatorių jiems apskritai įsijungti nereikės.

Turimą „Overdrive-Hilux“ automobilį komanda pristatė dar gegužę, tačiau iki pat dabar, neslėpė A. Juknevičius, teko remontuoti įvairius jo mazgus.

„Nežinome, ar gedimai, kuriuos radome, buvo vairuotojo kaltė, ar tai silpnos grandys“, – gužčiojo pečiais „Craft Bearings“ lyderis.

Galiausiai, A. Juknevičius pristatė numerį, su kuriuo startuos ateinančių metų Dakaro ralyje.

„Tai rodo komandos, vairuotojo įvertinimą, tikrai žiauriai džiaugiuosi. Gautas numeris rodo, kad Dakaro ralio organizatoriai mano, jog esame 15-os pozicijos lenktynininkai. Ir tai įvertinimas, nes netgi finišuoti esant tokioje pozicijoje yra nelengva“, – neslėpė sportininkas.

Bent viena pozicija aukščiau

Pasak sportininko, svarbiausias dalykas yra progresas.

„Man labai svarbu, kad bent kažkas iš lietuvių pagerintų tą rezultatą bent viena pozicija. Jeigu būsime nors viena pozicija aukščiau, manysiu, tikslas pasiektas. Stengsimės, o kaip bus, matysime“, – pabrėžė A. Juknevičius.

Jis prisipažino, kad pernai pats sau sutrukdė būti 10-oje vietoje. Tad šiemet reikėtų pasistengti sumažinti padarytų klaidų kiekį.

Kalbėdamas apie laukiančius iššūkius, lenktynininkas pastebėjo, kad pernai labiausiai rezultatą komanda gerindavo tada, kai tekdavo važiuoti smėlyje, o ateinančių metų ralyje smėlynų tikrai netrūks.

Daugiausiai iššūkių A. Juknevičius žada šturmanui ir D. Vaičiulis jam pritarė, mat trasa ne vieną dieną suksis ten, kur jau bus važiuota anksčiau.

„Be to, nepalanku ir tai, kad Dakaras šįkart truks tik 10 dienų, o mums gerai, kai Dakaras vyksta 20 dienų. Nes mes ištvermingi“, – akcentavo D. Vaičiulis.

Praėjusiame Dakaro ralyje A. Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas finišavo 12-oje vietoje. Ateinančiais metais Dakaro ralis prasidės sausio 6 d. ir vyks Peru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)