Iš 60-os vietos startavę lietuviai ilgai yrėsi iki paskutiniojo įskaitos punkto, kuriame užfiksavo 68-ą rezultatą, tačiau paskutiniai 12 kilometrų kopomis tapo neįveikiami.

„Liko finišuoti, tačiau sankaba ir turbina vėl kiša koją. Bandysim šturmuoti 12 km aukštų kopų. Užtruksim dar ilgai...“, – paryčiais Lietuvos laiku pranešė sportininkai.

Vis dėlto užbaigti etapo jiems taip ir nepavyko, nes viso Dakaro ralio metu streikavusi technika sudėtingiausiame etape išleido paskutinį kvapą. Ekipažas startuoja T3 klasėje, kurios techninis reglamentas numato daugelio standartinių mazgų naudojimą.

„Bene sunkiausias dešimtas etapas pateikė daug išbandymų. Ir kai jau rodėsi, jog finišas ranka pasiekiamas, po ilgos agonijos smėlyne mūsų automobilio variklio turbina „numirė“. Mūsų Dakaras, deja, baigtas“, – pranešė V. Žala ir S. Jurgelėnas.

Tuo metu visureigis vis dar buvo įstrigęs kopose, sportininkai laukė, kol juos iš smėlio gniaužtų išvaduos techninės pagalbos automobilis.

Krito ir lyderiai

Kad etapas bus ne iš lengvųjų perspėjo ir varžybų organizatoriai, pažadėję dar daugiau smėlynų ir patį ilgiausią bekelės atstumą su didžiausiomis kopomis iki šiol. Čia su problemomis susidūrė ir tokie patyrę meistrai, kaip nugalėtojo titulą ginantis Nasseras Al-Attiyah ar Carlosas Sainzas, kuris taip pat paskelbė apie pasitraukimą iš varžybų.

Lenktynių organizatoriai visus dalyvius į distanciją išleisdavo bendra eilės tvarka, tad norintys važiuoti greičiau, turėjo susitvarkyti su dulkių šleifą paliekančiais lėtesniais varžovais – motociklininkais, sunkvežimių ir keturračių vairuotojais.

Sėkmingą startą aptemdė technikos bėdos

Sėkmingai startavę V. Žala su S. Jurgelėnu buvo „lietuviškosios“ įskaitos lyderiai keletą pirmųjų etapų, tačiau prasidėjus technikos problemoms ir vis kylant sąlygų trasose sudėtingumui, sportininkai bendroje įskaitoje smigo žemyn. Nepaisydami kliūčių lietuviai bandė irtis pirmyn ir deklaravo tikslą bent jau finišuoti, bet galiausiai turėjo sudėti ginklus.

Kiti du Lietuvos ekipažai trečiadienį fiksavo sėkmingus rezultatus ir tęsia savo pasirodymą.

Vienuoliktajame Dakaro etape iš La Riochos į San Chuaną sportininkai įveiks 712 kilometrų trasą su 431 km greičio ruožu. Antanas Juknevičius ketvirtadienį startuos 15.18 val. Lietuvos laiku, Benediktas Vanagas – 15.32 val.

Gyvų rezultatų šaltinis: http://dakar.rally-video.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)