„Šiandien vėl išvažiavom su geromis viltimis į devintą etapą. Pradžia buvo puiki, taip gerai skridom per smėlynus ir kopas! Keliolika automobilių, kurie slėgius reguliavosi ar šiaip buvo užklimpę, aplenkėme. Bet ėmė ir užkaito sankaba. Praradom dalį laiko, kol nuėmėm apsaugas, kol praventiliavom. Toliau judėjome jau tausodami bitutę. Tačiau karšta buvo ne tik sankabai - užkaito variklis. Ir jį pavėdinti reikėjo, tad vėl sugaišome laiko dalį“, - rašoma lenktynininkų „Facebook“ paskyroje.

Tačiau vėliau bėdų atsirado ir daugiau: „Paskui įvažiavom į didelę didelę baisybę, smėlingą kanjoną. Būtų galima jį pavadinti automobilių kapinynu su daug mašinų ir sunkvežimių, iš kurių dalis jau šiandien, deja, nebevažiuos. Mums pasisekė labiau, suradome alternatyvų kelią, lengvai išropojom ir palikom gerą mašinų dvidešimtuką. Važiavom netausodami automobilio, bet štai ir vėl sankaba užkaito. Tai ką? Ir vėl pakartojome vėdinimo manevrą.

O ir mūsų alternatyvusis kelias nebuvo nuobodus. Važiavome slysdami šlaitu su puria fesh-fesho danga. Slydom slydom, kol atsirėmėm į medį. Nubraukėm veidrodėlį, tai „bitutės“ šonui reiks makiažo. Bet kosmetika juk ne taip svarbu. Svarbu, kad iš to siaubo filmo gana laimingai ir sparčiai išlindom.“

Keliasdešimt bekelės kilometrų buvo įveikti: „Vėliau laukė lengvesnė trasos dalis su išdžiuvusių upių vagomis. Tačiau ir čia mus stabdė kaistantis variklis. Tai štai tokia nelengva dienelė. Ir dar baisiai karšta! Vandens gėrėme litrais, bet vienu metu atrodė, kad gresia šilumos smūgis. Netgi teko slėptis automobilio šešėlyje. Nepaisant karščio ir ankščiau paminėtų problemėlių, trasa iš tiesų smagi ir būtume šauniai pralėkę.“

Vis dėlto lenktynininkai prieš kitą startą nusiteikę optimistiškai.

„Mūsų dar laukia 4 dienos, o ryt - ypač sunki. Tikimės, kad vyrai paruoš automobilį ir galėsim vėl bandyti šturmuoti smėlius ir žymiai aukštesnes kopas. Nors turbina vis dar pastreikuoja... Bet jei ryt pravažiuosim, drąsiai sakysim, kad finišas nebe už kalnų“, - teigė sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)