„Mini“ atstovų teigimu, „Peugeot“ komandos lenktynininkas aštuntajame etape pasipildė degalų baką tam neskirtoje vietoje, likus apie 180 km iki greičio ruožo pabaigos. Varžybų organizatoriai skundą priėmė ir spręs, ar degalų papildymas buvo atliktas pagal taisykles ar ne.

„Peugeot Sport“ komandos vadovas Bruno Faminas patvirtino skundo faktą, tačiau tikino, kad jis neturi jokio pagrindo. „Degalų papildymas buvo atliktas pagal galiojančias taisykles, jo vieta buvo pažymėta kelio knygoje. Aš visiškai nesuprantu skundo prasmės, dabar laukiame daugiau informacijos apie tai“, – kalbėjo ekipos direktorius.

Anot ralio svetainės, jeigu pasirodytų, kad skundas yra pagrįstas, S. Peterhanselis gali susilaukti solidžios nuobaudos. Prancūzui gali būti skirta 6 valandų bauda arba grėstų net diskvalifikacija iš varžybų. Varžybų lyderis iškviestas pokalbiui su varžybų arbitrais po šios dienos greičio ruožo.

Atnaujinta sausio 13, 12.39 val.

Trečiadienį pranešta, jog varžybų teisėjai atmetė skundą. „Mini“ komanda tokiu sprendimu liko nepatenkinta ir pranešė pateiksianti apeliaciją Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Arbitražo teismui.

Po devintojo Dakaro ralio etapo S. Peterhanselis smuktelėjo į antrąją vietą, tačiau išlieka tarp realių kandidatų net 12 kartą laimėti varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)