Aštuntajame etape iš Saltos į Beleną sportininkų laukia 394 kilometrų greičio ruožas (sunkvežimiams – 392 km), kuriame pirmą kartą šių metų varžybose teks įveikti ir dykumų smėlį. Organizatoriai perspėja, jog kopose įstrigti gali ne vienas ekipažas...

„Dakaras keisis kardinaliai. Turėsime daug daugiau bekelės ir mažiau kelių“, – perspėjo Antanas Juknevičius.

„Kausimės ir bandysim atsigriebti. Nors pirmoji greičio ruožo dalis dar vis bus panašesnė į WRC trasą, antroje pagaliau išvažiuosime į tikrąją bekelę. Čia svarbių minučių gali prarasti net ir lyderiai. Mindaugas šiandien turės paplušėti ne ką mažiau už mane, nes pamatysime organizatorių naujovių navigacijoje, kurias visiems šturmanams turėtų būti nelengva perkąsti“, – savo gerbėjam pažadėjo „Edas Racing Team“ komandos nariai. Jie pirmadienį startuos 15.41 val. Lietuvos laiku.

Geresnės nuotaikos prieš antrąją Dakaro ralio dalį neslepia ir „Agrorodeo“ komandos vyrai.

„Atrodo, kad pagaliau turėsime padoriai veikiančią turbiną“, – džiūgavo Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas.

„Aštuntame greičio ruože visureigiai ir sunkvežimiai startuos kartu pagal septinto greičio ruožo rezultatus. Pirmoji dalis yra greita, primenanti klasikinio ralio trasas, o antroje dominuos smėlis, upių vagos, bekelės ruožai. Organizatoriai ypač pabrėžia navigacijos sunkumus.

Prieš mus startuos sunkvežimis, todėl džiaugsmo mažai. Rysime dulkes ir lauksime savo šanso lenkimui. Taisyklės visiems vienodos – prastai pasirodėme septintame etape, todėl turėsime iš naujo skintis kelią aukštyn.
Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Mums būtų parankiau, kad etapo dalys būtų sukeistos vietomis. Smėlingos vietos ne tokios dulkėtos ir yra daugiau vietos lenkimams. Pagrįstai tikime, kad ralinėje dalyje tikrai pademonstruotumėme gerą rezultatą. Aišku, smėlis ir kopos visada gali „įsiurbti“ ir taip sugadinti rezultatą. Labai tikimės nenuvilti jūsų ir „atvežti“ padorų rezultatą“, – vylėsi 77-ą vietą bendroje įskaitoje užimantys lietuviai, kurių starto laikas – 15.45 val.

Anksčiausiai iš visų Lietuvos komandų, 15.10 val. nuo starto linijos pajudėsiantis Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu sekmadienį išsamiai apžvelgė pirmąją varžybų savaitę, tad prieš antrąją dalį nedaugžodžiaudami pabrėžė esmę – dabar prasideda įdomioji ralio dalis.

Benediktas Vanagas

„Įskaitant pervažiavimus į greičio ruožus, nuvažiavome daugiau nei 4000 kilometrų. Atnaujinome tuziną detalių, sunaudojome toną degalų. Miegą iškeitėme į darbą. Prieš akis – įdomioji Dakaro dalis“, – savo gerbėjams žada B. Vanagas.

Gyvų rezultatų šaltinis: http://dakar.rally-video.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)