Nuvažiavus 95 iš 321 įskaitinės distancijos kilometro lietuvių ekipažas sustojo, o kai vėl pajudėjo, nebeturėjo minčių apie lenktyniavimą.

Užtat kai galiausiai pasiekė finišą 72-oje pozicijoje, A. Juknevičius net apsidžiaugė.

„Vieta dar nėra bloga. Mums sugedo vairo stiprintuvas, išbėgo visas hidraulinis skystis. Bandėme važiuoti toliau, bet prasidėjo serpantinai, Mindaugas turėjo padėti man sukioti vairą. Būtų automobilyje įtaisyta filmavimo kamera, nuo tokio vaizdelio juoktumėtės visi“, – humoro jausmo neprarado pilotas.

Galiausiai duetas nusprendė stoti ir remontuoti „Toyota Hilux Overdrive“ gedimą.

„Nuėmėme visas apsaugas, nes galvojome, kad reikės žarneles keisti. Bet joms viskas buvo tvarkoje, skystį leido riebokšlis. Sugaišome 40 minučių taisydami ir dar dvi valandas – važiuodami dvigubai lėčiau“, – pasakojo A. Juknevičius.

Etapą jis baigė nuo nugalėtojo iš Prancūzijos Sebastiano Loebo („Peugeot“) atsilikęs beveik 2 val. ir bendroje įskaitoje nusmuko iš 40-os į 49-ą vietą. Bet šįkart lenktynininkai bent jau galės sulaukti komandos mechanikų globos, kadangi maratono etapas, kurio metu draudžiama techninė pagalba, baigėsi.

Penktadienį ralio dalyviai važiuos 723 km ratą aplink Ujūnį (Bolivija), kurio 542 km sudarys įskaitinė atkarpa. Tai – ilgiausias greičio ruožas šių metų lenktynėse. Bet ilgai grožėtis nežemišku Ujūnio druskos lygumų kraštovaizdžiu sportininkai negalės, nes jų laukia įprasti maratono Pietų Amerikoje prieskoniai: aukštikalnės, uolos ir smėlis.

Primename, kad praėjusį šeštadienį prasidėjusiame 37-ajame Dakaro ralyje startavo 136 motociklininkai, 111 automobilių ekipažų, 45 keturračių vairuotojai ir 55 sunkvežimių komandos. Argentinos ir Bolivijos teritorijoje ralio karavanas turės sukarti per 9 tūkst. km, kol sausio 16 d. pasieks finišą Rosarijuje (Argentina).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)