„Žinau, ką važiuodami jaučia Sebastianas Loebas, Stephane'as Peterhanselis ar Robby Gordonas. Visą greičio ruožą tik galiniais varomais ratais!“, – po etapo stebėjosi B. Vanagas.

Prieš jo pradžią jis labiausiai nerimavo dėl sugedusio vairo stiprintuvo. Naktį bivake dėl maratono etapo taisyklių ekipažas buvo paliktas be mechanikų ir taisyti savo „Toyota Hilux Overdrive“ negalėjo, todėl išspręsti problemą bandė pakeliui į greičio ruožą. Pavyko, nors dėl to teko vos nepavėluoti į startą. Ir tuomet užklupo kita problema.

„Mums būtinai reikėjo susitvarkyti vairo stiprintuvą. Kitaip nebūtume finišavę. Sutvarkėme pakeliui į greičio ruožą. 
Bet pajudėjus link Bolivijos subyrėjo priekinis reduktorius. Mistika. Antra nauja detalė per dvi dienas. 
Iki greičio ruožo buvo likę 300 km ir dar 300 km trasoje.

Netikėjau, kad nuvažiuosime. Bet čia noriu padėkoti „Toyota“: gamina patvarius automobilius. Į greičio ruožą atvykome likus 2 minutėms iki starto. Tik užsidėti šalmus laiko užteko.
 Nusprendėme startuoti tik galine varoma ašimi. Rizikavome, kad iš rikiuotės išėjęs redukorius su savimi pasiims ir greičių dėžę. Bet nebuvo laiko atjungti kardaną“, – nemažai nervų pareikalavusia istorija dalinosi B. Vanagas.

Bet viskas baigėsi laimingai: kvietimu, kurį lenktynininkas perdavė finiše Ujūnyje ralio karavano laukusiam Bolivijos prezidentui Evo Moralesui.

„Ruožas buvo labai techniškas, greitas. Kalnai, serpantinai, upių vagos, „feš-feš“. Seniai norėjau įsigyti galu varomą klasikinį sportinį automobilį. Išsipildė svajonė, tik labai jau ne laiku...
„Toyota“ geras automobilis, bet tikrai nesubalansuotas būti bagiu. Teko perprasti valdymą.


O Bolivijoje mus pasitiko ir karštis, ir liūtys, ir kruša, ir sniegas. Kalnai, matote. Lenktyniavome 4,6 km aukštyje. Ten būni kaip kontūzytas.
Važiuojant per podiumą dar su Bolivijos prezidentu susitikau. Pakviečiau į Lietuvą. Tad iš blogiausios įmanomos dienos išėjo visai pusėtina. Ir tai tik todėl, kad ėjome į priekį net ir beviltiškoje situacijoje“, – neabejojo B. Vanagas

Bolivia here we are! #dayintheoffice #dakarneverends #bvdakar #Toyota #teampitlane #bolivia

A video posted by Benediktas Vanagas (@benediktasvanagas) on Jan 7, 2016 at 12:23pm PST

Primename, kad penktame etape 30-i startavę Benediktas Vanagas ir lenkas Sebastianas Rozwadowskis užėmė 21-ą vietą. Bendroje įskaitoje jie pakilo į 30 poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)