Maratoniniai greičio ruožai yra Dakaro ralio vizitinė kortelė, net ir didžiausias varžybų žvaigždes nakčiai paliekanti be komandos. Tokių dienų metu trasoje klaidų darę ir automobilį apgadinę sportininkai miegoti į palapines eis su didžiulėmis dvejonėmis. Kitą rytą organizatoriai jiems suteiks vos 20 minučių reikiamiems darbams atlikti, o iškart po jų dalyviai pajudės į daugiau nei 600 kilometrų ilgio etapą, kurio metu Dakaro ralis persikels į Boliviją. Lietuvis Antanas Juknevičius teigė, jog tokiuose etapuose svarbu matyti kelis žingsnius į priekį, ir džiaugėsi jog jo ekipažui tai daryti pavyko.

Startavusi iš 53-iosi vietos, „Edas Racing Team“ komanda trečiadienį aplenkė 13 automobilių ir finišavo 40-a.

„Maratoniniuose greičio ruožuose strategija paprasta – neprisidribti ir palaikyti gerą tempą. Daug sportininkų neranda balanso tarp šių dalykų, todėl nusmunka į lentelės apačią. Mums su Mindaugu (Slapšiu – DELFI) puikiai sekėsi važiuoti atsargiai ir tikrai neblogu greičiu. Dar svarbiau, kad automobilis veikia be priekaištų, ir prieš rytojaus startą turėsime atlikti tik įprastus darbus – patikrinti skysčių lygį, padangų slėgį ir kt. Džiaugiamės pasiektu rezultatu, jaučiame, kad įsibėgėjame, ir rytoj jungsime dar aukštesnę pavarą“, – telefonu vos kirtęs finišo liniją įspūdžiais dalinosi Antanas Juknevičius.

Ketvirtadienį persikėlus į Boliviją lenktynininkus pasitiks net 4600 metrų aukštis, kuris reikš ne tik galvos skausmą ir deguonies trūkumą, bet ir žemiau nulio nukrentančias temperatūras. Taip pat penktame etape dalyvių laukia ir pirmosios atkarpos, kur visiškai nebus kelių. Čia šturmanai turės parodyti, ką sugeba ir kaip gerai paruošė namų darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)