V. Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas atvažiavo ir greičiau, ir saugiau nei Benediktas Vanagas, kuris patyrė avariją, nei Antanas Juknevičius, kuris sugaišo keturias minutes išslydęs iš trasos. Visgi, Lietuvos ralio vicečempionas savo rezultato nesureikšmina.

„Reikia pasakyti, kad mums pasisekė. Tokiomis sąlygomis gali prisidaryti reikalų dulkėse. Čia dar tik pradžia“, – kalbėjo V. Žala.

O reikalų galėjo būti nemažai.

„Lenkėme daug varžovų, o per vieną vos neapsivožėme. Dauguma pasitraukdavo į šoną ir praleisdavo, bet „užsirovėme“ ant vieno. Per dulkės išslydome ir apsisukome. Tada jau sulėtinau. Nesitikėjome to, planas buvo pakilti per penkiolika pozicijų, bet važiavome ir atvažiavome“, – juokėsi sportininkas.

Sportininkui tokios dulkės, kokios stoja perdžiūvusioje pampoje naujiena, nors jis yra lenktyniavęs dykumose.

„Psichologiškai buvo sunku. Kiek buvau važiavęs dykumose, tai ten milžiniškos erdvės ir tavęs niekas nespaudžia, o čia tos dulkės nervina ir tas siauras kelias – pradedi greičiau lenkti, nes greičiau nori pabaigti. Tada Saulius pradėdavo mane lėtinti, bet šiaip neturėjo kada.

Mes prisišaudėme į kojas patys. Sauliui spaudė šalmą, man irgi buvo nepatogumų. Tokių smulkmenų neatsimatavom, tad neturėjo kada šturmanas manęs stabdyti“, – kalbėjo jis.

Šiandien jo taip pat laukia naujas pasaulis – tokiuose kalnuose ir serpantinuose jis dar nėra lenktyniavęs.

„Planas šiandien yra važiuoti lėčiau. Serpantinai nėra esmė, mūsų laukia vėžės, akmenys. Jeigu neleki ir prisisaugai, tai viskas tvarkoje, bet jei tik bandai kur nors slystelėti, tai gali turėti problemų“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)