Ralio organizatoriai trumpame pranešime paskelbė, kad antrasis Dakaro maratono etapas bus sutrumpintas dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių neįvyko pirmasis – nesibaigianti liūtis neleidžia užtikrinti reikalingo saugumo.

Iš numatytų 521 km greičio ruožų lieka 387 kilometrai, o įskaitinis laikas bus fiksuojamas ties ketvirtuoju kontrolės punktu.

„Dėl lietaus buvo apgadinta antrojo greičio ruožo trasa, todėl jau vakar žinojome, kad važiuosime tik iki 4 įskaitinio punkto. Šiandien sužinojome, jog startas atidėtas, todėl startuosime tik 16 val. 27 min. Lietuvos laiku“, – savo paskyroje socialiniame tinkle paskelbė Antanas Juknevičius.

Dakaro ralio organizatoriai pabrėžia, kad tik tokios priemonės leis užtikrinti varžybų dalyvių saugumą.

Neabejotina, kad toks organizatorių sprendimas vėl nenudžiugins Lietuvos komandų. A. Juknevičius jau sekmadienį sakė, kad tokiu būdu pataikaujama lyderiams, Benediktas Vanagas krimtosi, mat buvo tikras, kad per lietų aplenktų daug varžovų, o Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas šių metų Dakare dėl tokių aplinkybių kol kas dar net nestartavo...

„Tai nėra teisinga. Afrikoje važiuodavome visomis sąlygomis – lietus ar pūga ir visi turėdavo įveikti tuos kilometrus“, – kalbėjo A. Juknevičius, tuo pačiu pasidalijęs ir nuotraukų albumu, kuriame pirmosios dienos bivuake vaizdai.

„Iki pilnatvės kai ko trūksta - per šitas dvi dienas nuvažiavome tikrai nemažai kilometrų, jau ir prakaito daug išlieta, o rezultato – kol kas jokio. Labai labai laukiam, kada galėsim įšokti į trasą“, – nekantravo S. Jurgelėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)