Dakaro ralyje svylančios ir net degančios padangos – dažnas reiškinys. Ratai pleška net maratono lyderiams.

Tačiau tai – ir labai pavojinga, nes, pavyzdžiui, pernai Dakare dėl užsidegusios padangos per kelias minutes supleškėjo ir visas kazachstaniečių automobilis.

Bet A. Juknevičius ir E. Duoba padangą užgesino – vienas liejo vandenį, kitas suko varžtus, kad ratą greičiau nuimtų.

Antano Juknevičiaus raštelis, kuriame prašoma pagalbos

Lietuvos ekipažo prototipas „Mebar“ prieš finišą vėl ožiavosi, tačiau finišo liniją A. Juknevičius ir E. Duoba kirto dideliu greičiu. Penktame etape lietuviai įšoko į 60-uką ir užėmė 55-ą vietą.

Antanas Juknevičius

Lietuvių mechanikų kurtas prototipas „Mebar“ - didžiausias A. Juknevičiaus ir E. Duobos galvos skausmas Dakare.

Išvaizdus, aptakių formų automobilis turi daug silpnų vietų, nes į jį sudėtos standartinės dalys. Brangesniam automobiliui paprasčiausiai nebuvo pinigų.

Ralio lyderiai, tarp jų ir Benediktas Vanagas su Andrejumi Rudnickiu, pastaraisiais metais renkasi gerokai brangesnius ir Dakaro maratonui visiškai pritaikytus automobilius „Mini“ arba „Toyota Overdrive“. Tokių sulaužyti praktiškai neįmanoma.

Antanas Juknevičius, Edvardas Duoba ir mechanikai

„Nors mūsų „Mebar“ niekada realiai nebuvo išbandytas, labai tikėjome, kad Dakarą jis atlaikys. Bet žinojau, kad tikrai bus problemų, tik jos čia lenda per dažnai. Net gamyklinių komandų automobiliai turi bėdų, o mūsiškį gamino geriausi Lietuvos mechanikai: Jonas ir Petras, Aloyzas ir Martynas, Tadas, Marius, Andriucha elektrą sutvarkė. Gal ir per silpna šita mašina Dakarui, bet sukurta ji lietuvių“, – rėžė A. Juknevičius.

Tačiau kol „Mebar“ šiame Dakare dar važiuoja, lietuviai neketina nuleisti rankų. Legendiniame maratone jau pergalė – pasiekti galutinį finišą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)