Benediktas Vanagas ketina pasiimti ne tik aprangą, šūsnį ryšio priemonių ir kitos elektronikos, bet ir nemažai įvairios atributikos.

Lenktynininkas laikosi savo duoto pažado įveikti Dakarą su Lietuvos kariuomenės ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo suvenyrais. Nebe pirmus metus su Argentinos lietuviais susitiksiantis B. Vanagas jiems veža didžiulę Vyčio vėliavą, o visiems Dakaro ralio sirgaliams yra paruošęs pluoštą lipdukų su šiuo istoriniu Lietuvos simboliu.

Benedikto Vanago komandos apranga

Komandos specialusis korespondentas Carlos Brebbia parodė, kokie svarbiausi dalykai jį lydės per visą dykumų maratoną. Be to, argentinietis žino paslaptį, kaip „vieni“ komandos marškinėliai gali atrodyti nepriekaištingai ištisas dvi lenktynių savaites.

Antrą kartą į Dakaro ralį besiruošiantis fotografas Gedmantas Kropis labiausiai džiaugiasi, jog šiemet bus išmintingesnis ir pasiims pirštines: „Kadangi fotografavimas vyksta visą dieną, tad reikia apsaugoti rankas. Aišku, pirštines nusipirkau tada kai nudegiau rankas pirmame Dakare“, - su šypsena pasakoja fotografas.

Mechaniko Romo Žalnierukyno kelioniniuose krepšiuose greta asmeninių daiktų atsirado vietos ir atsarginėms detalėms lenktyniniam B. Vanago automobiliui „Toyota Hilux“. Be to, dviejų vaikų tėtis visą kuprinės skyrių turėjo skirti talismanui, kurį jam įteikė atžalos – tai žaismingas asiliukas. R. Žalnierukynas įsitikinęs, kad šiam pliušiniam bendražygiui tai bus ne paskutinis Dakaras.

Komandos nariai tvirtina, jog svarbiausias dalykas – nepasiimti per daug daiktų: „Per šventes galva užimta pakavimusi. Bet kai mes tą padarysime – paskui liks tik įveikti lenktynes“, – teigia B. Vanagas.

Septintą kartą Pietų Amerikos žemyne rengiamas Dakaras aprėps 9000 kilometrų maršrutą, iš kurių 5000 kilometrų drieksis greičio ruožuose. Varžybų dalyviai važiuos per tris valstybes: Argentiną, Boliviją ir Čilę. Sausio 4 dieną Dakaro dalyviai startuos pirmajame greičio ruože Argentinoje, Buenos Airėse, o sausio 17 dieną dalyviai finišuos ten pat – Buenos Airėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)