Septinto greičio ruožo išvakarėse Saltos miesto apylinkėse kilo stipri liūtis. Pasak lenktynininko B. Vanago, visi dalyviai tikėjosi greičio ruože rasti stipriai paplautus kelius.

„Vietiniai šnekėjo, kad dešimt mėnesių nėra buvę tokio didelio kritulių kiekio, bet mūsų startas buvo už 150 kilometrų, kitoje kalno pusėje. Ir nors ten irgi buvo lyta, bet ne taip stipriai. Startas vėlavo dėl nusileidusių debesų, nes dėl prasto matomumo negalėjo pakilti sraigtasparniai. Dakare sraigtasparniai užtikrina dalyvių saugumą ir jeigu jie negali skristi, tai automatiškai organizatoriai neleidžia startuoti lenktynėms“, - dėl vėlavusio starto laiko pasakojo lenktynininkas.

Benediktas Vanagas (G.Kropio nuotr.)

Septintame Dakaro etape dalyviams automobilių įskaitoje teko įveikti 546 greičio ruožo kilometrus. Lenktynininko B. Vanago teigimu, kelias buvo ypatingai ilgas ir dirbti teko labai sunkiai. Nors „General Financing–Autopaslauga“ komanda išsprendė kuro užvirimo problemas, tačiau trasoje susidūrė su kitomis.

„Turėjome vieną labai linksmą įvykį, nors tuo metu jis mums nepasirodė juokingas. Važiuojant 140 kilometrų per valandą greičiu, nuo vairo automobilio kolonėlės atsilaisvino vairalazdė. Tam tikru momentu pasijutau kaip vaikas prekybos centro vežimėlyje: nuo manęs jau niekas nebepriklausė. Laimei, sugebėjome sustoti pievoje pas karves, o ką tik buvome išvažiavę iš kalnų serpantinų. Remontui užtrukome apie 8-10 minučių. Praradome šiek tiek laiko, bet nedaug ir šiandien padarėme pakankamai sau suprantamą ir gerą rezultatą“, - kalbėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Benediktas Vanagas laukia starto (G.Kropio nuotr.)

Tuo tarpu „General Financing–Autopaslauga“ technikai džiaugėsi, kad automobilis grįžo pakankamai tvarkingas ir jie galės pailsėti prieš laukiančią ilgą kitos dienos kelionę iš Argentinos į Čilę.

„Šios dienos (pirmadienio DELFI) greičio ruožas automobiliui buvo „draugiškas“. Automobilis atvažiavo pakankamai tvarkingas. Turbūt tvarkingiausias iš visų kartų, kiek praeityje matėme, todėl darbų šiandien (pirmadienį DELFI) nėra tiek daug. Kadangi Benediktas šį kartą turėjo problemų su vairo sistema, tai šiąnakt patikrinsime visus jo komponentus ir turime užtikrinti, kad rytoj (antradienį DELFI) tai nepasikartotų. Taip pat šiandien planuojame anksčiau nueiti miegoti, nes rytoj laukia ilga kelionė. Teks 12 valandų vairuoti“, - apie dienos darbus pasakojo „General Financing–Autopaslauga“ komandos technikas Domas Zinkevičius.

Aštuntas Dakaro etapas prasidės dalyvių 522 kilometrų kelione per Andus į Čilę. Po tokio ilgo pervažiavimo dalyvių lauks 302 kilometrų greičio ruožas. Jo startas pirmiesiems automobiliams numatytas 16.50 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)