„Visa mūsų technika yra paruošta. Yra likę dar keletas smulkmenų, kurias susitvarkysime per likusį pusdienį. Mūsų laukia techninė ir administracinė komisijos, tad jaučiamės stipriai pasistūmėję su darbais į priekį“, – teigė B. Vanagas.

Vos tik atvykę į Buenos Aires, „General Financing – Autopaslauga“ technikų komanda nuo pat ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro plušėjo prie „OSCar“ lenktyninio automobilio.

„Turime daugiau nei 20 dėžių su detalėmis ir katalogais, kad viską rastumėme laiku. Patikrinome visus automobilio varžtus, ar niekas neatsisuko ir ruošiamės komisijai“, – teigė vienas iš technikų Domas Zinkevičius.

Visiems lenktynininkams ir kitiems komandos nariams tenka susidurti su maždaug 40 laipsnių sekinančiu karščiu. Pasak B. Vanago, reikia priprasti ne tik prie karščio, bet ir prie pasikeitusios laiko juostos.

„Aklimatizacija, matyt, vyksta šiuo metu. Būdamas Lietuvoje turėjau labai daug darbo, kurį turėjau padaryti. Po to sekė sudėtinga kelionė, o atvykus čia mus pasitiko karštis, vėliau buvo audra. Taip, kad temperatūrų skirtumai yra pakankamai dideli. Miego trūksta, tačiau palaipsniui priprantame prie Pietų Amerikos ir jos klimato. Tikiuosi, kad kiekvieną kitą dieną bus vis geriau”, – teigė „General Financing – Autopaslauga“ pilotas.

B. Vanagas prisipažįsta, kad artėjant Dakaro ralio startui, jį apėmė dvejopas jausmas.

„Vienas dalykas, kai supranti, kad laukia labai sudėtingas darbas, antra vertus, kuomet atsistoji prie starto linijos, nebėra kur eiti atgal. Tiesiog važiuoji į priekį. Priešstartinis jaudulys, žinau, kad bus, bet paspaudus akceleratoriaus pedalą, viskas prasidės ir tuomet reikės atlikti darbą iki pabaigos“, - sakė sportininkas.

Dakaro lenktynių startas bus duotas sausio 5 dieną Argentinoje, Rosarijuje, o sausio 18 dieną dalyviai finišuos Čilėje Valparaiso mieste.

Šeštą kartą rengiamas Pietų Amerikos žemyne, Dakaras aprėps daugiau nei 9000 kilometrų maršrutą, iš kurių 5000 kilometrų drieksis greičio ruožuose. Varžybų dalyviai važiuos per tris valstybes: automobiliams teks įveikti Argentiną bei Čilę, o motociklininkai be viso to apsilankys ir Bolivijoje.

Oficialus Dakaro puslapis www.dakar.com. Daugiau informacijos apie lenktynininką Benediktą Vanagą galima rasti oficialiame jo puslapyje www.benediktasvanagas.lt arba „Facebook“ puslapio profilyje „Benediktas Vanagas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)