Lietuvių ekipažas Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas su „Oscar“ automobiliu penktadienį mūsiškiai buvo klasifikuoti 30-i. Bendroje maratono įskaitoje po 13-os etapų B. Vanagas ir S. Jurgelėnas yra 66-i. Juos nuo pirmaujančio prancūzo Stephene'o Peterhanselio skiria 31 val. 02 min. ir 56 sek.

2013-ųjų Dakaro ralio maratonas baigsis šeštadienį, sausio 19 dieną. Iki jo pabaigos liko vienas, paskutinis etapas.

DELFI skaitytojų dėmesiui - B. Vanago mintys po tryliktojo Dakaro ralio greičio ruožo:

Priešpaskutinės Dakaro dienos finišas! Šiandien (penktadienį - DELFI) turėjome įveikti 441 km greičio ruožą, kuris buvo padalintas į dvi sekcijas. Nuo starto apie 80 km „kovėmės“ su kolegos lenko keliamomis dulkėmis. Vos galo negavome! Bet tvardžiausi, stengiausi nerizikuoti.

Pakankamai sėkmingai įveikėme kopų dalį. Tiesa, buvome sustoję kokioms 5 min. nusileisti padangų, bet tai, manau, atsipirko. Pervažiavime tarp sekcijų buvo suplanuotas kuro įpylimas. Atvažiavę pamatėme didelę eilę ten. Praradome laiko kol įsipylėme, minutę pavėlavome į startą. Tačiau visą greičio ruožą važiavome beveik vieni. Palaima nematyti dulkių.

Tiesa, į greičio ruožo pabaigą turėjome 20 km ilgio „fesh-fesh“ smėlio baseiną - automobilio viduje, dėl jo pakitusio sandarumo, praktiškai negalėjome net vienas kito matyti.

Šiandien (penktadienį - DELFI) preliminariai mes 29-ti (klasifikavosi 30-ti - DELFI). Džiaugiuosi šiandien (penktadienį - DELFI) finišavęs. Dabar judam į bivuaką šalia La Sarenos, mums iki jo 240 km. Ryt (šeštadienį - DELFI) laukia neilgas 128 km greičio ruožas bei 500 km pervažiavimas iki Santjago.

Linkėjimai,

Ekipažas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)