Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas iš Lietuvos su „Oscar“ visureigiu 12-ame etape finišavo 37-oje pozicijoje. Mūsiškiai N. Romai pralaimėjo 2 val. 2 min. ir 2 sek. Po ketvirtadienio greičio ruožo bendroje įskaitoje jie pakilo į 68-ą poziciją. Lietuvos ekipažas pralaimi S. Peterhanseliui 30 val. 12:59 min.

2013-ųjų Dakaro ralio maratonas baigsis šeštadienį, sausio 19 dieną. Iki jo pabaigos liko vos du etapai.

DELFI skaitytojų dėmesiui - B. Vanago mintys po dvyliktojo Dakaro ralio greičio ruožo:

Sveiki!

Trumpa informacija apie ketvirtadienio greičio ruožą. Jei reikėtų papasakoti, ką mes čia veikiame, jaučiame ir išmokstame – matyt, pritrūktų mano žodyno.

Vakar (ketvirtadienį - DELFI) buvo labai įdomi diena ir šaunus greičio ruožas: kalnai, serpantinai, slėniai, „fesh-fesh“, akmenys, upių vagos ir dar daug visko. Pirmąją greičio ruožo dalį vilkomės dulkėse bei taikėme progas lenkti varžovus. Vietomis nematant, kur važiuoti, tekdavo net visiškai sustoti ir laukti, kai jos visos išsisklaidys.

Antrojoje greičio ruožo fazėje jau galėjome vystyti savo tempą. Kai nėra dulkių – vienas malonumas. Kopos antrojoje greičio ruožo dalyje buvo labai klastingos. Angliškai jos vadinasi „broken dunes“. Tai yra labai aukštos ir smailios kopos. Reikia turėti daug drąsos, norint jas teisingai ir be nuotykių įveikti. Atleki visų greičiu į kopos viršūnę, o paskutinę akimirką, prieš pat viršūnę stabdai, kad neperšoktum ir neapvirsti ant stogo ar nenukristi ant šlaito. Na, bet kaip žinote, drąsos mūsų ekipažui netrūksta.

Stabilumas – tai, ką reikės ugdytis.

Trečioje greičio ruožo dalyje labai kvailai įstrigome ir išsilaisvinome tik po kokių 25 minučių. Taip praradome apie 10 pozicijų ketvirtadienio klasifikacijoje.

Pro „OSCar'o“ priekinį stiklą labai prastas matomumas, ypač kopose ar serpantinuose. Todėl grįžus, reikės kažkaip visą tai išspręsti. Taip kad mokomės. Išmoksim.

Mūsų komandos strategija - surinkti kuo daugiau informacijos ateities startams ir pasiekti finišą. Santjagas jau nebetoli - iki jo vos dvi dienos!

Linkėjimai!

Penktadienį sportininkai važiuos iš Kopiapo į La Sereną. Dakaro ralio dalyviams teks įveikti 735 km, iš kurių 441 km bus greičio ruožas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)