DELFI skaitytojų dėmesiui, B. Vanago mintys dienoraštyje prieš devintąjį greičio ruožą.

Dakaras jau įpusėjo! Tradiciškai viena Dakaro diena yra skirta poilsiui. Ji žymi šių be proto sudėtingų lenktynių vidurį. Poilsio dieną lenktynininkai neturi užduočių, tačiau komandos pluša tikrindamos bei tvarkydamos lenktynių techniką tolesnėms varžybų užduotims.

Galvojau, pavyks išsimiegoti. Buvo visos sąlygos, tačiau organizmas įpratęs mažai miegoti, įjungė vidinį „žadintuvą“ bei pažadino mane 7 ryto.

Lenktynės visiškai atskyrė mane nuo realaus pasaulio bei įprastų rutinų. Tad per poilsio dieną apsitvarkiau keletą darbinių klausimų, atsakiau skubius elektroninius laiškus. Organizmas gavo masažą, kurio jau labai reikėjo. Su komanda suvalgėme skanius pietus argentinietiškame restorane. Išties diena praėjo ganėtinai ramiai.

Paaiškėjo situacija su šeštadienio rezultatais bei pirmadienio greičio ruožo starto tvarka.

Pasirodo, kad mūsų bei likusių beveik 100 dalyvių šeštadienį pasiektas rezultatas nebus įskaitytas. Visiems už savaitgalio greičio ruožą bus įskaitytas Stephane'o Peterhanselio pasiektas finišo laikas.

Tai nėra ypač džiugus faktas (B. Vanagas šeštadienį važiavo 26-as, – DELFI), tačiau mums yra svarbiau pirmadienio starto tvarka. O ji sudaryta atsižvelgiant į šeštadienio greičio ruože pasiektą dinamiką. Tad startuosime 28-ti. Aplink bus daug gerų automobilių bei greitų lenktynininkų.

Pirmadienį mūsų laukia ilgiausia bei, panašu, kad karščiausia Dakaro diena. Anksti ryte lenktynių karavanas išjuda į Kordobą. Daugiau nei 40 laipsnių šešėlyje turėsime įveikti virš 900 km bendros distancijos, iš kurios beveik 600 km - greičio ruožas.

Sekmadienį į bivuaką pateko vienas lietuvis, buvęs vilnietis Tomas, gyvenantis Argentinoje. Tai mums buvo labai malonus siurprizas. Sužinojome, kuo jis gyvenime užsiima, kokios aplinkybės privertė atvykti gyventi į Argentiną. Buvo malonu.

Benediktas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)